kolesarstvo

Primož Roglič tretji na prologu

18.12.2014 | 11:25 | M. M.

Foto: spletna stran KK Adria Mobil

Foto: spletna stran KK Adria Mobil

Novo mesto - V Aspire centru poleg Dohe v Katarju se je včeraj s 3,9 km dolgim prologom pričela druga dirka Tour of Al Zubarah. Na njej nastopa 16 ekip predvsem iz arabskih držav in od drugod, v sklopu priprav za naslednjo sezono pa tekmuje tudi novomeška Adria Mobil.

Na prologu je bil najboljši Novozelandec Van Uden Roman pred lanskim zmagovalcem Mohamedom Mirzo iz Arabskih emiratov in presenetljivo Primožem Rogličem iz novomeškega kolesarskega kluba. Za zmagovalcem je zaostal slabi dve sekundi. Lep uspeh je dosegel tudi David Per, ki je bil najboljši med kolesarji do 23 let.

Primož Roglič: »Zelo sem zadovoljen z nastopom danes. Prišli smo le na dober trening, če je pa zraven še kakšen dober rezultat, pa se ga tudi ne branim. Razpletlo se je nad pričakovanji, predvsem, če rezultat primerjam z lanskim nastopom.« Roglič predvsem slovi kot odličen kolesar na vzponih, ki pa jih v Katarju ni. Mogoče bo odgovornost ekipe prevzel mladi David Per, kot omenjeno najboljši mladi kolesar v karavani: »Na to dirko sem prišel rezultatsko neobremenjen, vendar že na ogledu mi je bil prolog všeč. Od starta do cilja sem šel na vso moč, kar je zadostovalo za majico najboljšega mladega kolesarja. Zelo sem vesel dosežka in z veseljem pričakujem nadaljevanke dirke«.

Danes bo na sporedu prva etapa, dolga 120 km.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava