kronika

Mladoletnikom zasegli skoraj tisoč petard

18.12.2014 | 13:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti Policijske postaje Krško so včeraj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Med hišno preiskavo so pri mladoletniku našli in zasegli 498 prepovedanih petard različnih velikosti in moči. Zoper mladoletnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so včeraj šestim mladoletnikom zasegli 457 prepovedanih petard. Pogovorili so se s starši in otroki, preiskava pa še poteka. Zoper mladoletnike bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Lani tri poškodbe zaradi pirotehnike

»Na območju Policijske uprave Novo mesto smo v lanskem decembru zasegli 360 prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Obravnavali smo tri poškodbe, ki so nastale zaradi nepremišljene in neodgovorne uporabe pirotehničnih izdelkov. Eni osebi so morali v bolnišnici zaradi hudih poškodb amputirati dva prsta na roki, drugi poškodovanec je imel večjo rano in opekline na glavi, tretji pa je utrpel opekline dlani. V treh primerih smo obravnavali tudi kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, ko so osumljenci s prižiganjem pirotehničnih izdelkov poškodovali različne predmete in oškodovancem povzročili premoženjsko škodo,« pravi predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Na novomeški PU zato vse ponovno opozarjajo na nevarnosti uporabe pirotehničnih izdelkov. »Poleg tega, da so ti izdelki nevarni, je njihova uporaba za številne ljudi moteča. Pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in v vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in prireditve. Uporaba pirotehničnih izdelkov v nasprotju z omejitvami pomeni prekršek, za katerega je predvidena globa od 400 do 1200 evrov. Ob tem se izdelek tudi zaseže,« še dodaja Drenikova.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava