dolenjska

V Trebnjem z začasnim financiranjem

18.12.2014 | 12:20 | J. S.

Trebanjski svetniki so se sestali na drugi redni seji. (Foto: J. S.)

Trebanjski svetniki so se sestali na drugi redni seji. (Foto: J. S.)

V Trebnjem z začasnim financiranjem

Trebnje - Trebanjski občinski svetniki so se včeraj sešli na drugi redni seji v novem mandatu, na kateri so sprejeli sklep o začasnem financiranju od januarja do marca prihodnje leto, saj proračuna za leto 2015 še nimajo. Omenjeni sklep tako zagotavlja nemoteno izvajanje nalog občine v tem času, novih investicij pa ne omogoča. Kot pojasnjuje župan Alojzij Kastelic, proračun za prihodnji dve leti že načrtujejo, a so se zaradi spremenljivih finančnih okvirjev odločili počakati do konca leta in novi proračun pripraviti na bolj realni osnovi. Prvo obravnavo bodo tako predvidoma opravili konec januarja, do sredine februarja prihodnje leto pa naj bi proračun tudi prejeli, še ocenjuje župan.

V Trebnjem z začasnim financiranjem

Ob tem so včeraj sprejeli še rebalans letošnjega proračuna, ki je bil potreben zaradi uskladitve nekaterih postavk. Prav tako so morali – podobno kot pred nedavnim na Mirni – na zahtevo ministrstva uskladiti financiranje gradnje vodovoda Zabrdje-Praprotnica, saj je trebanjska občina partnerica pri projektu. Uskladiti so morali tudi lastni projekt zamenjave dobrih šest kilometrov cevovoda po Temeniški dolini.

Svetniki in svetnice so sicer včeraj gladko opravili imenovanja v delovna telesa. Odbor za okolje, prostor in infrastrukturo bo vodil Franc Kepa, odbor za družbene, gospodarske dejavnosti in kmetijstvo Špela Smuk, odbor za proračun in finance Jože Korbar, komisijo za statutarna vprašanja in lokalno samoupravo Mateja Povhe, komisijo za podelitev priznanj Vida Šušteršič, v komisijo za mladinska vprašanja pa so imenovali Janeza Zakrajška in Alojza Špeca.

Ob tem so za člane nadzornega odbora imenovali še Blaža Pavlina, Jožeta Dimnika, Jožeta Hribarja, Boštjana Konciljo in Igorja Teršarja, ti bodo predsednika imenovali na svoji prvi seji.

Na včerajšnji občinski seji so med drugim sprejeli tudi dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za obnovo in ureditev atletske steze na igrišču pri CIK-u, kjer načrtujejo položitev tartana. Investicija je skupaj ocenjena na dobrih 76 tisoč evrov, občina je projekt prijavila na razpis Fundacije za šport.

Zapletlo se je le pri seznanitvi s soglasjem tukajšnjemu vrtcu Mavrica za porabo dela presežka prihodkov nad odhodki iz lanskega leta za nabavo modula eRegistratorja in izdanim soglasjem vrtcu za porabo omenjenih sredstev iz letošnjega leta, ki jih bodo namenili za poplačilo oktobrskih obveznosti. Občinski svetnik Gregor Kaplan (DSD) je namreč predlagal umik točke, vendar so tako dnevni red kot tudi seznanitvi svetniki potrdili, ob tem pa sprejeli dodatni sklep, da občina po novem letu prouči cene v vrtcih, saj da bi bilo smiselno te na novo preračunati.

‹ nazaj

Galerija (10)

seja trebnje 001
seja trebnje 002
seja trebnje 003
seja trebnje 004
seja trebnje 005
seja trebnje 006
seja trebnje 007
seja trebnje 009
seja trebnje 010
seja trebnje 011

Komentarji (5)

18.12.2014OceniTrebanc 
Na čelu komisije za mladinska vprašanja bo član TREMS-a in ne svetnik
18.12.2014OceniUredništvo 
@Trebanc... Hvala za opozorilo, smo popravili. Pa lep dan še naprej, uredništvo
18.12.2014Ocenioseba 
Za predsednika nadzornega odbora je najbolje izvoliti Konciljo Boštjana,ima zelo dobre reference za ta resor................kaj vse moramo prebavit,pa še plačat povrhu......ker je izvisel za svetnika pa ga dajmo v nadzornega.......katastrofa
18.12.2014Ocenikr en 
jao jao kaj bo z vami,da bi pa pločnik in javno razvetljavo proti Ponikvam dal v plan in izvedbo? al bo spet vse v Trebnjem ostal nas okoliške prebivalce pa ko j.....be......avtobusna na ponikvah je zaživela pred volitvam zdj pa????? nula.....en kup neresnosti.....
18.12.2014OceniMicka 
Po nekaterih drugih občinah na Dolenjskem sprejeli proračun za dve leti, občina Trebnje ga nima niti za leto 2015, Katastrofa, nesposobnost na višku ali pa je v ozadju kup nepravilnosti....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava