V Šentjerneju našli Mata Čengijo

18.12.2014 | 18:00

Šentjernejčana je iskalo več kot 50 gasilcev. (Foto: J. A.)

Šentjernejčana je iskalo več kot 50 gasilcev. (Foto: J. A.)

Mate Čangija živi v enem od blokov sredi Šentjerneja. (Foto: J. A.)

Mate Čangija živi v enem od blokov sredi Šentjerneja. (Foto: J. A.)

Danes popoldne so v okolici Šentjerneja našli od včeraj pogrešanega 69-letnega Mata Čengijo, je sporočila Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Svojci so ga pogrešali od včeraj popoldne, tedaj so sprožili obsežno iskalno akcijo. Že včeraj so ga iskali gasilci iz PGD Groblje, Gorenje Vrhpolje, Šentjernej, Maharovec, Ostrog ter Orehovica in vodniki z reševalnimi psi. Sredi noči so iskanje prekinili in ga danes zjutraj nadaljevali. Na terenu je bilo več kot 50 ljudi, ki so pregledali vso bližnjo in tudi daljno okolico Šentjerneja, saj so dobili informacijo, da je od doma odšel peš.

Dopoldne je že celoten Šentjernej vedel, da je neznano kam včeraj izginil njihov sokrajan, ki se je v ta kraj sicer priselil. Mnogi od njih so pomagali z informacijami, za kar se jim policija še posebej zahvaljuje.

Ko smo opoldne mimoidoče po glavni šentjernejski ulici spraševali po njem, so vedeli povedati, da se je pogosto sprehajal po okolici.

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli. Iz neuradnih virov smo izvedeli, da so ga našli na eni od njiv in ga takoj prepeljali v bolnišnico, kjer bodo ocenili njegovo zdravstveno stanje.

J. A.

Komentarji (6)

18.12.2014 1   (1)   (0)   Ocenijorg 
čestitke vsem udeležencem iskalne akcije! Ne vem sicer, kakšni so postopki iskanja, vendar je imel možak veliko srečo, da temperature niso bile kako stopinjo ali dve ponoči nižje.. Morda ne bi bilo slabo v Šentjernej povabiti koga, ki bi udeležence posebej pripravil.. Morda tudi iskanje z zrakoplovom ne bi bila slaba rešitev, saj bi možakarja našli v 15 minutah.. Vseeno dober konec, vse dobro..
18.12.2014Ocenibršljinčan 
Upokojeni prometnik, sicer živel v bršlinskem koncu, tako, da ni čudno, da se je izgubil. Verjetno še mal demence in težave so tu. Sicer se je rad sprehajal.
19.12.2014OceniKr en 
Jorg..... z helikopterjem niso mogli iskat ker je bla gosta megla..... tut za letet ni bilo če bi že z termovizijo kaj vidli skozi meglo.....
19.12.2014 4   (4)   (0)   Ocenimarko 
Hvala Bogu in vsem dobrim ljudem, ki so ga iskali. Res smo lahko ponosni na Naše požrtvovalne gasilce...Kapo dol...
20.12.2014Ocenikr en tam okoli 
Omenjate samo šentjernejska gasilska društva, na sliki so pa gasilci iz sosednje občine Škocjan!
20.12.2014Ocenivodnik 
jorg in ostali - akcija je bila vodena strokovno in hitro, čeprav krajani Šentjerneja niso to občutili ali videli, v njem je sodelovalo mnogo ljudi, ki smo na takem področju šolani in sodelujemo na več iskalnih akcijah po Sloveniji, Zrakoplov zaradi megle in razmer ni vzletel, saj je potrebno prvo poskrbeti za varnost. V Sloveniji delujemo strokovnjaki na področju iskanja in pomagamo tudi policiji - torej lahko z mirnim srcem povem, da smo letos rešili kar nekaj človeških življenj, žal pa vseh ne moremo čeprav bi radi. Seveda pa je tu sodelovalo mnogo prostovoljcev / tudi jaz/, pa čeprav nismo vsi napisani v časopisnih vrsticah, želim vam vse dobro v letu 2015!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava