bela krajina

Leto zaključujejo s skoraj vsemi poravnanimi računi

19.12.2014 | 09:40 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Leto zaključujejo s skoraj vsemi poravnanimi računi
Leto zaključujejo s skoraj vsemi poravnanimi računi
Leto zaključujejo s skoraj vsemi poravnanimi računi

Semič - Tukajšnji občinski svet se je včeraj sestal na tretji seji v tem mandatu. Dnevni red je imel 14 točk, vendar so svetniki razpravljali in sklepali skoraj štiri ure in pol.

Precej časa so se zadržali ob poročilu o uresničevanju letnega delovnega načrta semiške osnovne šole za preteklo šolsko leto. Svetniki so opozorili na slab uspeh semiških učencev na nacionalnem preverjanju znanja. Ravnateljica Silva Jančan pa je poudarila, da ni mogoče dela na šoli ocenjevati samo po tem ocenjevanju, ki je le eden od pokazateljev. Pri mnogih projektih pa otroci blestijo.

Dvignili so tudi vrednost točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča z 0,00179 na 0,00185 evra ter v prvi obravnavi sprejeli občinski proračun za prihodnje leto. Načrtujejo, da bodo imeli v letu 2015 za 3,58 milijona evrov prihodkov in za slabih 3,65 milijona odhodkov. Sprejeli so tudi sklep, da za direktorico Belokranjskega muzeja Metlika za naslednje petletno mandatno obdobje imenujejo Andrejo Brancelj Bednaršek, dosedanjo direktorico muzeja.

Razpravljali so tudi o vlogi Alfonza Baškoviča s Praproč, v kateri prosi občinski svet, da bi njegovo zbirko orožja in vojaške opreme razglasil za premični spomenik lokalnega pomena. Svetniki so se odločili, da bo občina zaprosila Belokranjski muzej, da poda mnenje o zbirki in njeni primernosti za spomenik.

Semiška županja Polona Kambič je ob zaključku leta nazdravila s svetniki ter dejala, da je bilo leto 2014 zelo pestro, saj so uresničili veliko naložb, ki so jih finančno pokrili. Tudi sicer leto zaključujejo s skoraj vsemi poravnanimi računi, za dobro delo pa je hvaležna tudi zaposlenim na občinski upravi, na katere je ponosna.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava