kronika

Z avtom v potok

20.12.2014 | 07:00 | M. K.

Z avtom v potok

Sinoči ob 20.40 uri je na relaciji Blanca - Poklek nad Blanco, v občini Sevnica, voznik osebnega vozila zapeljal v potok. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, v vodo postavili pivnike, odklopili akumulator na vozilu, izvlekli vozilo iz potoka in razsvetlili kraj nesreče. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 14.03 je prišlo na relaciji Pohanca-Brežice do prometne nesreče treh osebnih vozil. Posredovali so reševalci NMP ZD Brežice in gasilci PGE Krško, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Davi ob 5.44 se je prometna nesreča zgodila tudi na na stari H-1 pri Štefanu, občina Trebnje. O podrobnostih še ni poročil.

Kadilo se je in gorele so saje

Ob 13.22 je v ulici V Brezov log v Novem mestu zaradi napake na peči na trda goriva prišlo do zadimljenosti kletnih prostorov in prve etaže stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so prezračili in pregledali prostore s termo kamero ter pregledali peč.

Ob 20.57 so v ulici Nad Krko na Otočcu, občina Novo mesto, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so goreče saje pogasili in očistili tuljavo.

Nevarne najdbe

Ob 9.05 je občan našel na nabrežju reke Save v Sevnici neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi dolenjske regije, ki sta ročno bombo iz obdobja Kraljevine Jugoslavije odstranila ter varno uskladiščila.

Ob 9.57 je občan našel v Sevnici neeksplodirano ubojno sredstvo. Posredovala sta pirotehnika, ki sta pehotno strelivo kalibra 12.7 mm iz obdobja II. sv. vojne, nemške izdelave, odstranila ter varno uskladiščila.

Ob 11.30 so v Starem Logu pri Kočevju pri zemeljskih delih naleteli na topovsko granato, kalibra 100 milimetrov, ostanek Kraljevine Jugoslavije. Nevarno najdbo so odstranili in do uničenja shranili na varno pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Pogrešani sam odprl vrata

Ob 13.41 so posredovali gasilci PGD Sevnica na Savski cesti v Sevnici, kjer so s s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše.

Ob 8.52 so gasilci GRC Novo mesto na Šegovi ulici v Novem mestu ob prisotnosti policije začeli postopek odpiranja vrat stanovanja, v katerem naj bi bila pogrešana bolna oseba. Pogrešani je vrata med intervencijo odklenil sam.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava