kolesarstvo

Ekipna zmaga Novomeščanov v Katarju

21.12.2014 | 08:50 | J. A.

Foto: KK Adria Mobil

Foto: KK Adria Mobil

Novo mesto/Katar - Pred trdnjavo Al Zubarah se je v Katarju končala istoimenska dirka. V skupnem seštevku po tretji etapi ni prišlo do bistvenih sprememb, zmagal je Alžirec Azzedine Lagab pred Kristjanom Fajtom, Adria Mobil, in Avstrijcem Martinom Weissom. Yousef Mohamed Mirza Bahihammad iz Arabskuh emiratov je bil najboljši v zadnji etapi in dobil svojo drugo etapo zapored. Primož Roglič je bil ponovno odličen in na stopničkah za zmagovalce, tokrat na drugem mestu, so sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba.

KK Adria Mobil je tako uspešno zaključila pripravljalno dirko Tour of Al Zubarah. Vse etape so imeli kolesarja med najboljšimi tremi. Kristjan Fajt je po lanskem tretjem mestu napredoval na drugega, David Per je osvojil majico za najboljšega kolesarja do 23 let, ekipa pa je zmagala v ekipni razvrstitvi. Danes se naši kolesarji vračajo v Slovenijo, kjer bodo po novem letu na slovenski obali nadaljevali priprave za novo sezono.

Kristjan Fajt: »Moram priznati, da na dirki nisem pričakoval dobrih rezultatov, na koncu mi je samo malo sreče manjkalo za zmago. Na prologu sem imel probleme s kolesom in kar nekaj sekund je šlo po zlu, nato pa sem še po prvi etapi dobil 10 sekund pribitka po svoji neumnosti. Ekipa je delovala super in iztržili smo maksimum, dobro trenirali ter uživali v lepem vremenu. Posebna pohvala gre Peru, ki je osvojil majico za mlade kolesarje in nasploh zelo dobro oddirkal ter tako pokazal dobre obete za prihajajoče dirke ... Sedaj pa veselo domov na božično novoletne praznike.«

Rezultati 3. etape

1. Mirza Bahihammad Yousef Mohamed

2. Roglič Primož Adria Mobil

3. Shaekhov VadimChina 361° Cycling Team21

10. Fajt Kristjan Adria Mobil

16. Per David Adria Mobil

22. Stimulak Klemen Adria Mobil

23. Novak Domen Adria Mobil

24. Rogina Radoslav Adria Mobil

Končna razvrstitev

1. Lagab AzzedineGroupement Sportif des Petrolier Algerie

2. Fajt Kristjan Adria Mobil

3. Weiss MartinTirol Cycling Team

5. Per David Adria Mobil

8. Rogina Radoslav Adria Mobil

9. Roglič Primož Adria Mobil

16. Stimulak Klemen Adria Mobil

23. Novak Domen Adria Mobil

‹ nazaj

Galerija (6)

katar-01
katar-02
katar-03
katar-05
katar-06
katar-07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava