gospodarstvo

Za končanje stečaja Vina Brežice še pol leta

21.12.2014 | 11:00 | STA

Vino Brežice (Foto: arhiv)

Vino Brežice (Foto: arhiv)

Brežice - V okviru stečajnega postopka družbe Vino Brežice, ki je od leta 2009 v stečaju, je upravitelj Zlatko Vili Hohnjec uspel prodati večino premoženja in po poletnem zbiranju nezavezujočih ponudb tudi nekaj njenih blagovnih znamk. Sedaj čaka še na poplačilo zadnjih izterljivih terjatev, končanje postopka pa je napovedal za konec junija prihodnje leto.

Hohnjec je za STA povedal, da bo največ od prodanih blagovnih znamk Vina Brežice odkupila družba Radenska, med njimi tudi najbolj znani Bistra in Aqua viva, v prvi polovici prihodnjega leta pa načrtuje še zadnje poplačilo delavcem in sicer iz obresti, ki so se natekle ob njihovih terjatvah, ter končanje postopka.

Skušal bo tudi izterjati še zadnje izterljive terjatve ali pa jih prenesti na upnike ter stečajni postopek končati do konca junija prihodnje leto, je dodal.

Glede poplačila terjatev ločitvenih upnic in delavcev je pojasnil, da so ločitveni upniki dobili, kar jim je šlo oz. kar je bilo mogoče dobiti, delavce pa so, razen omenjenega poplačila obresti, v celoti poplačali, je še povedal Hohnjec.

Glavnino nepremičnin in opremo Vina Brežice v stečaju so na lanski, po vrsti tretji dražbi, za 2,5 milijona evrov prodali podjetju BGS elektrika z Dobove, ki v brežiških prostorih nadaljuje s svojo proizvodnjo.

Sicer pa je Okrožno sodišče v Krškem po tem, ko je zaradi večmesečnih zaostalih izplačil delavcem v Vinu Brežice potekala enomesečna stavka, septembra 2009 razpisalo stečaj družbe. Prvo dražbo so nato opravili junija 2010 in drugo januarja 2011. Hohnjec pa je skušal nepremičnine in opremo družbe kasneje prodati tudi z zbiranjem nezavezujočih ponudb.

Omenjeno podjetje je leta 2008, ko je prešlo v last tedanjega direktorja Mihajla Čuleta, zaposlovalo približno 150 delavcev, glede pijač pa je imelo na slovenskem trgu približno osemodstotni delež.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava