dolenjska

Šentjernejski gasilci ponosni na novo terensko vozilo

22.12.2014 | 09:25 | Besedilo in foto: L. Markelj

G. Anton Trpin je blagoslovil novo gasilsko vozilo.

G. Anton Trpin je blagoslovil novo gasilsko vozilo.

Šentjernej - Včerajšnji dan je bil za gasilce PGD Šentjernej poseben. Namenu so predali novo terensko vozilo, GVGP -1, na podvozju Forg Ranger, ki so ga potrebovali in si že nekaj časa močno želeli. Na slovesnosti v Kulturnem centru Primoža Trubarja ga je blagoslovil šentjernejski dekan Anton Trpin, ključe novega avta pa je iz rok predsednika prevzel poveljnik društva Aleš Murn.

Predsednik PGD Aleksander Furar (na desni) je ključe vozila predal poveljniku Alešu Murnu.

Predsednik PGD Aleksander Furar (na desni) je ključe vozila predal poveljniku Alešu Murnu.

To je zdaj prvo intervencijsko vozilo šentjernejskih operativcev, ki jim bo služilo priti do nedostopnih gozdnih terenov in hiš, gospodinjstev in drugih objektov. V garaži gasilskega doma imajo sicer še dvoje vozil: gasilski kombi in cisterno, ki drži 2.400 litrov vode, ter opremo za reševanje in gašenje.

Za PGD Šentjernej, ki je bilo ustanovljeno pred 133 leti in je vseskozi stremelo k dobri opremljenosti in usposobljenosti gasilcev, je novo terensko vozilo pomembna pridobitev in, kot je povedal predsednik društva Aleksander Furar, sad dobrega sodelovanja z Gasilsko zvezo Šentjernej in predvsem s člani komisije pri izbiri ponudnika za nadgradnjo vozila. Dobavitelj je bil Premier Adria iz Ljubljane.

Šentjernejski gasilci ponosni na novo terensko vozilo

Skupna vrednost vozila - z vgrajeno opremo - je 47.500 evrov z vključenim DDV-jem. Gasilci so ta finančni zalogaj zmogli s pomočjo Gasilske zveze Šentjernej (prispevala 18.500 evrov) ter z lastnimi sredstvi društva v višini 29 tisoč evrov. Lastna sredstva so v društvu pridobili z odprodajo obnovljenega podvozja Pinzgauer sponzorskih in donatorskih sredstev ter prostovoljnih prispevkov občanov na področju požarnega območja PGD Šentjernej. Predsednik Furar se je vsem iz srca zahvalil.

PGD Šentjernej, ki je osrednje občinsko društvo in eno od desetih v šentjernejski občini, šteje 185 članov, od mlajših do starejših. Kot zagotavlja Aleksander Furar, bodo še naprej skrbeli za dobro opremljenost gasilcev, brez katere ne gre, pa tudi za izobraževanja in usposabljanja, v bližnji prihodnosti pa bi radi rešili tudi prostorsko stisko.

Na slovesnosti, ki sta jo popestrila Šentejrnejski oktet in harmonikar iz gasilskih vrst, Aljaž, vodila pa jo je Darja Will, je zbrane nagovoril tudi podžupan Albert Pavlič in zagotovil, da bo občina v tem mandatu gasilcem nedvomno dobro prisluhnila in stala ob strani.

‹ nazaj

Galerija (25)

GASILCI01
GASILCI02
GASILCI03
GASILCI04
GASILCI05
GASILCI06
GASILCI07
GASILCI08
GASILCI09
GASILCI10
GASILCI11
GASILCI12
GASILCI13
GASILCI14
GASILCI15
GASILCI16
GASILCI17
GASILCI18
GASILCI19
GASILCI20
GASILCI21
GASILCI22
GASILCI23
GASILCI24
GASILCI25

Komentarji (8)

22.12.2014–1 (0) (1)OceniBrajdimir-brat od cigana 
Če so Šentjernejski gasilci res potrebovali takšnega šminkerja, potem SLO ni v nobeni recesiji !!
22.12.2014OceniŠentjernejčan 
Sam nisem kakšen hud ekspert, ampak vem pa da s takšnim vozilom lahko prideš na kraj nesreče (požar, poplave, snegolom) hitreje in lažje kot s kamionom kjerkoli na terenu, v reševanju ljudi in premoženja pa štejejo minute in sekunde. Sam odobravam nakup tega terenskega vozila.
22.12.2014Ocenijušk 
Če je komu tako hudo, koliko so plačali za avto naj se potrudi pa pogleda v cenik prodajalcev. 19.000€ je cena osnove, oprema je pa itak posebej. In se grem stavit, da vsaj pol šentjernejskih gospodinjstev premore vsaj en dražji avto pri bajti, še posebno če je za šentjernejčane kultni vw ;) Ampak kar je še še bolj značilno za tamkajšnje domorodce - ugovarjati in pljuvati po vsem, pa čeprav mu je v korist.
22.12.2014Ocenibutec&butec 
Bušman je bušman.
22.12.2014OceniJože 
Prosim foto reporter, ne mi slikat prijatla takrat ko spi,slikaj ga takrat ko gleda.slika14.
22.12.2014Ocenigasilc 
ja Albert je pogledal na bojler sj ni zaspal drgač pa lepa pridobitev,pa čim manj za intervencije in čim več za usposabljanje....pozdrav NA POMOČ!
23.12.2014Ocenitinccek 
opa opa kikiri city se zopet veseli novih pridobitev. čestitam in samo naprej sosedi petelinčki :)
23.12.2014OceniUps!!! 
Če je tako vozilo potrebno se bo pokazalo v trenutku, ko bo zagorelo na kraju,do katerega vodi le za večja vozila preozka pot! Sicer pa so večino denarja prispevali občani iz lastnih žepov in pa donatorji. Občina menda bolj malo. Kot po navadi ...Kakor koli - vse pohvale in zahvale ljudem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo gasilstvu!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava