Zbil mopedista in mu ukradel moped. Pretep na Otoški cesti

22.12.2014 | 11:10

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjske policiste so minuli petek zvečer občani obvestili o motečem pokanju petard v Šentrupertu. Takoj so odhiteli tja in opazili dva mladoletnika, ki sta začela bežati. Policisti so ju izsledili in prijeli. Zasegli so jima 316 petard različnih velikosti in moči.

O ravnanju mladoletnikov in posesti nevarnih in prepovedanih pirotehničnih izdelkov so obvestili starše. Zaradi kršitev določil zakona o eksplozivih in pirotehnčnih izdelkih bodo na sodišče naslovili obdolžilna predloga, danes poleg številnih prometnih nesreč v kroniki minulega vikenda poročajo s PU Novo mesto.

Prijeli roparja

Sinoči nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni, da je na Otočcu neznanec z avtomobilom zbil oškodovanca, ki se je peljal na mopedu in mu nato moped celo ukradel. Osumljenec je oškodovanca tudi večkrat udaril s palico in ga poškodoval po glavi.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v vozilu in ustavljali, vendar njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili in zaradi upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva. 21-letnega nasilneža so odpeljali v prostore za pridržanje.

Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja ropa. Ugotovili so še, da 21-letni moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu neregistriran avtomobil Opel astra zasegli.

Izsledili nasilneže

Novomeški policisti so bili v noči na soboto obveščeni še o pretepu v bližini prireditvenega prostora na Otoški cesti v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je neznanec udaril oškodovanca in ga poškodoval. Lažje poškodovanega 32-letnega moškega so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so na podlagi opisa 18-letnega nasilneža izsledili in bodo zoper njega ukrepali.

Kradli orodje, nakit, denar in kolo

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je neznanec minuli petek iz odklenjenega vozila vzel motorno žago. Povzročil je za 1000 evrov škode.

Istega dne popoldan so neznanci na parkirnem prostoru v okolici Žužemberka iz odklenjenega kombiniranega vozila prav tako ukradli motorno žago. Lastnika so oškodovali za 1000 evrov.

Na Ulici Marjana Kozine v Novem mestu je v soboto neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, odnesel je denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 4000 evrov.

V soboto popoldan sta v prodajalno v Novem mestu vstopila dva neznanca. Eden je zamotil prodajalko, drugi pa je odprl registrsko blagajno in sunil 300 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v zadnjih dneh nekdo iz kleti stanovanjskega bloka odpeljal moško kolo in zaščitno čelado. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1700 evrov.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava