kronika

Pijan ukradel audi in z njim povzročil dve nesreči

24.12.2014 | 12:30 | M. M.

Pijan ukradel audi in z njim povzročil dve nesreči

Novomeške policiste je včeraj popoldan oškodovanec obvestil, da mu je 20-letni moški vzel njegov avtomobil Audi A4 in se z njim odpeljal. Policisti so ugotovili, da je 20-letni kršitelj najprej povzročil prometno nesrečo v Družinski vasi in poškodoval avtomobil. Z vožnjo je nadaljeval proti Dobruški vasi, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti ponovno izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v jarek. 20-letni kršitelj je vozil pijan. Policisti nekatere okoliščine še preverjajo in bodo po zaključenem postopku zoper kršitelja ustrezno ukrepali, danes poročajo s PU Novo mesto.

Vijugal po AC

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so včeraj popoldan prejeli klic o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na avtocesti ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj naj bi vijugal po vozišču in nenadno zaviral ter pospeševal. Na podlagi opisa vozila so ga organi pregona izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letni državljan Hrvaške je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan že dopoldan

Danes nekaj po 9. uri so policisti med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf in mu ponudili alkotest. 42-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligrama alkohola. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomili v avtopralnico, zidanico, hišo in prodajalno

Na območju Policijske postaje Sevnica je v noči na torek nekdo vlomil v prostore avtopralnice in vzel denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V okolici Šentjerneja je ta teden neznanec vlomil v zidanico in odnesel suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

Včeraj dopoldan je v Straži nekdo skozi garažno okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel denar. Škode je za okoli 1000 evrov.

V minuli noči pa je v Novem mestu nepridiprav vlomil v prodajalno, vzel je več parov smučarskih čevljev in smuči.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava