dolenjska

Čarobna Dežela kozolcev v modeliranju svetlobe

25.12.2014 | 13:00 | M. K.

Foto: Alenka Lamovšek

Foto: Alenka Lamovšek

Čarobna Dežela kozolcev v modeliranju svetlobe

Šentrupert - Letos bo šentrupertska »Čarobna Dežela kozolcev« zažarela v prav posebni spektakularni svetlobi. Obiščete jo lahko od petka, 26. decembra, do ponedeljka, 29. decembra 2014. Prava paša za oči bo na poseben način osvetljeni Ziherletov toplar, ki si ga lahko ogledate vsak dan med 16. in 20. uro, vabijo Šentrupertčani. Zažarel bo v različnih odtenkih in vzorcih, saj ga bodo osvetlili s posebno tehniko modeliranja svetlobe ter projiciranjem le-te na podlago.

Za vse najmlajše bo pripravljena animacija, saj bodo modelirali svetlobo na kozolce in prikazali pravljico s sedmimi škrati. Animacija otrok se začne vsak dan ob 16. uri in se bo ponovila ob 18. uri. Zgodba govori o škratu Tončku, ki je izgubil prijatelje v Deželi kozolcev, iskal pa jih bo skupaj z otroci. Tončkovo ime izhaja iz besede ton, zato mu je prirojeno, da odkriva ljudska glasbila. Otroci bodo lahko zaigrali skupaj z njim na čudežni inštrument. Odvijale se bodo igre s svetlobo, iskanje zaklada in ples s škrati.

V petek, 26. decembra, od 20. ure pa se bo odvijala zabava z Veselimi Dolenjci, Kvatropirci in Ognjenimi muzikanti. Ves čas bo potekal tudi Emin božično-novoletni sejem, kjer bo predstavljena med drugim tudi domača in umetnostna obrt, rokodelci in eko-kmetje.

‹ nazaj

Komentarji (6)

25.12.2014 1 (1) (0)OceniBralec 
Se mi zdi , da ste s to nenaravno svetlobo oskrunili naravo in čudovita dela, ki so jih ustvarili predniki.je to res potrebno? Ne vem samo sprašujem?Dvomim pa!!
25.12.2014 1 (1) (0)OceniMarička 
Naravno ste spremenili v "kič" pa še drago je. Skromnost je lepa čednost.
25.12.2014 1 (1) (0)Oceniježek bejž 
ustreljeno total temo.fuj!
26.12.2014 1 (1) (0)OceniJakob Gale 
O lepotah barvnih prelivov ne bom zgubljal besed (ali je to tudi svetlobno onesnaževanje ali ne naj razpravljajo drugi), zelo me moti opis imena Tonček. Ko bi avtor(ica) članka vsaj omenil(a), da je takšna izpeljava imena izmišljena samo za to priliko bi razumel, tako pa se bojim (ker poznam navade neukih, ki kasneje postanejo znanstveniki) da bodo nekateri pomislili da je to res in bodo kasneje to vrhunsko bedarijo celo zagovarjali kot resnico, namreč - da je izvor imena Tonček res v tonih in da mu je usojeno iskati ljudska glasbila! Pri nas se vsaka oslarija prime bolj kot resnica, zato vsem v znanje - ime Tonček izhaja iz imena Anton, le-to izhaja iz latinskega imena Antonius, ki je bilo rimsko rodovno ime. Ime naj bi izhajalo iz nepreverjenega etruščanskega imena Anto, katerega natančni pomen ni znan, domnevajo, da morda izhaja tudi iz grške besede »anthos« in pomeni rožo vrtnico. Ne pa iz tona!
26.12.2014 1 (1) (0)Ocenipripomba 
Dežurni nergači na delu. 24 ur na dan, jezni sami nase in na ves svet.
26.12.2014 1 (1) (0)Oceniana 
Bodimo raje prijaznih misli, kozolci bodo spet 360 noči v spokojni temi, sedaj pa si res lahko privoščite prazničnih luči.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava