novice

Padavine bo pospremil veter, ki bo gradil snežne zamete

27.12.2014 | 14:00 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: M. M.)

ilustrativna slika (Foto: M. M.)

Ljubljana - Padavine, ki bodo državo zajele popoldan, bo ponekod spremljal močan veter, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Veter bo zato prenašal sneg in gradil snežne zamete. Jutri bo na Primorskem pihala močna burja, vetrovno pa bo tudi drugod po državi.

Padavine se bodo popoldan najprej pojavile na zahodu, v noči na nedeljo pa se bodo okrepile in razširile na vso Slovenijo. Ob morju in na Goriškem bo povečini deževalo, drugod snežilo. Jutri bodo padavine zjutraj ponehale na Primorskem, šele popoldne in v noči na ponedeljek pa tudi drugod po državi. V hribovitem svetu zahodne Slovenije, na Notranjskem in Kočevskem naj bi zapadlo med 30 in 40 centimetri snega, drugod med 15 in 30 centimetri.

Do novega leta bo, kot kaže, vetrovno in zelo mrzlo zimsko vreme. V ponedeljek bo delno jasno in mrzlo, veter pa bo čez dan slabel. Obeti za torek kažejo na spremenljivo oblačno vreme s kratkotrajnimi snežnimi plohami. Še bolj mrzlo bo kot v ponedeljek, veter se bo prehodno spet nekoliko okrepil.

Možna poledica

Zimske razmere, ki so zajele Slovenijo, prinašajo tudi nevšečnosti na cestah. Zaradi nizkih temperatur je možnost poledice na izpostavljenih mestih, na mostovih in ob gozdovih, opozarjajo v prometno-informacijskem centru. Zaradi snega na cestišču je na glavni cesti Spodnja Idrija - Godovič prepovedana vožnja za priklopnike in polpriklopnike. 

Prve snežinke so se že pokazale, a pravo sneženje je pričakovati zvečer oziroma ponoči, ponekod bo ponehalo šele v noči na ponedeljek.

Vozniki zato lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase, dodajajo v prometno-informacijskem centru. Voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in naj se na pot ne odpravljajo brez zimske opreme.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava