dolenjska

Žive jaslice in Aladin spet navdušili

28.12.2014 | 10:45 | J. S.

Na ranču Aladin so četrtič zapored pripravili žive jaslice, ki si jih je letos ogledalo okrog tisoč ljudi. (Foto: J. S.)

Na ranču Aladin so četrtič zapored pripravili žive jaslice, ki si jih je letos ogledalo okrog tisoč ljudi. (Foto: J. S.)

Žive jaslice in Aladin spet navdušili

Gomila pri Mirni - Na ranču Aladin na Gomili pri Mirni so tudi letos dan po božiču uprizorili žive jaslice, ki si jih je ogledalo okrog tisoč obiskovalcev. »Z obiskom sem zadovoljen, saj je prišlo malo več ljudi kot ponavadi. Prvič letos tudi ni deževalo,« je zadovoljen skrbnik ranča Damjan Zupan, ki je dogajanje gostil četrtič zapored.

Žive jaslice so pripravili igralci iz Češnjic pri Šentvidu pri Stični, božične pesmi je zapel oktet fantov KD Stična, uprizoritev svetopisemske zgodbe pa je povezoval Luka Bregar. Seveda ni šlo brez živali z ranča in predvsem sibirske kamele Aladin, ki je še posebej navdušila najmlajše. Za zabavo je nato s prazničnimi pesmimi poskrbel še Oto Pestner.

Sicer ranč Aladin tudi letos krasijo jaslice figurice, ki bodo na ogled še do 6. januarja. V prazničnem času je namreč ranč, kjer imajo okrog 60 živali, pravljično okrašen, vsaka od jaslic figuric pa obiskovalce vodi še do hlevčka svete družine in ob tem vsaka pripoveduje del svetopisemske zgodbe o Jezusovem rojstvu.

‹ nazaj

Galerija (17)

aladinove jaslice 001
aladinove jaslice 002
aladinove jaslice 003
aladinove jaslice 004
aladinove jaslice 005
aladinove jaslice 007
aladinove jaslice 008
aladinove jaslice 009
aladinove jaslice 010
aladinove jaslice 012
aladinove jaslice 013
aladinove jaslice 014
aladinove jaslice 015
aladinove jaslice 017
aladinove jaslice 018
aladinove jaslice 019
aladinove jaslice 021

Komentarji (1)

28.12.2014Ocenimetličanka 
Iz zasnežene strani Gorjancev-iz Metlike smo si tudi mi ogledali predstavo.Vse čestitke prav vsem,tudi Otu Pestnerju,ki je kljub nizki temperaturiimel koncert. Lep pozdrav in vse dobro v letu 2015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava