kronika

Številni povzročitelji nesreč pijani. Pokalo v okolici Novega mesta

29.12.2014 | 11:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

S PU Novo mesto v praznični kroniki navajajo številne primere, ko so pijani vozniki povzročili nesrečo. Nič kaj praznično! Brežiški policisti so bili v petek nekaj po 5. uri obveščeni, da je v Brežicah, na prehodu ceste čez železniško progo, v okvari obstalo vozilo. Do odstranitve so zavarovali kraj, v postopku pa ugotovili, da ima 18-letni voznik začetnik v litru izdihanega zraka 1,07 miligrama alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nesreča s pobegom

Novomeški policisti so bili istega dne obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Novem mestu. Voznik osebnega avtomobila naj bi zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil drugega voznika in nadaljeval z vožnjo. Policisti so povzročitelja nesreče izsledili. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola. Zaradi kršitev bodo zoper 48-letnega kršitelja na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Napihal 0,93 mg/L

V noči na soboto so policisti na Ljubljanski cesti v Novem mestu ustavili 21-letnega voznika avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligrama alkohola. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi brez vozniške

V Trebnjem so policisti včeraj nekaj po 5. uri odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev napisali obodolžilni predlog.

Trčila, ko je pijana vozila brez vozniške

V noči na soboto so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči pri Mirni. Ugotovili so, da je 21-letna voznica zaradi vožnje po sredini vozišča trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 22-letni voznik. Povzročiteljica nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imela v litru izdihanega zraka 0,39 miligrama alkohola. Izdali so ji plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Preveč promilov

Med kontrolo prometa v Mokronogu so policisti v noči na nedeljo ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 39-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Zaletel se je voznico

V isti noči se je zgodila prometna nesreča v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pirotehnika, puška ali oboje?

Minulo sredo so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto prejeli več prijav občanov o moteči uporabi pirotehničnih izdelkov. V okolici Novega mesta pa naj bi bilo poleg nedovoljenih pirotehničnih sredstev slišati tudi streljanje. Policisti so vzpostavili javni red in mir. Obiskali so tudi naselje, kjer naj bi neznanci uporabljali strelno orožje, in zbrali obvestila. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca, za katerega so ugotovili, da je streljal z orožjem. Našli in zasegli so dele strelnega orožja in prepovedane petarde. Organi pregona nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin. Sledi so zavarovali še pri treh osumljencih, ki naj bi prav tako uporabljali strelno orožje.

Zagorelo zaradi olja

Ti pred božičem so bili policisti nekaj pred 13. uro obveščeni o požaru v Velikem Podlogu. Gasilci so požar omejili in pogasili. Po ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše, kjer je na štedilniku zagorelo pregreto olje. Škode je za okoli 20.000 evrov. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlamljali in kradli tudi med prazniki

Na Uršnih Selih je minulo sredo neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel zlat nakit, pištolo in naboje. Oškodovanec ocenjuje, da je oškodovan za več kot 15.000 evrov.

Na območju Črnomlja je istega dne zvečer nekdo vlomil v župnišče in vzel prenosno blagajno z denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4000 evrov škode.

V Vavti vasi je v sredo popoldan neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, odnesel je blagajno z denarjem.

S strehe zidanice v okolici Krškega so neznanci sneli bakrene žlebove in bakrene cevi. Vlomili so tudi v objekt ob zidanici in vzeli dve motorni žagi. Lastnika so oškodovali za 2000 evrov.

Med prazniki so v okolici Krškega neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Iz rezervoarja so iztočili okoli 1500 litrov kurilnega olja. Iz zamrzovalne skrinje pa so ukradli živila. Lastnica ocenjuje škodo na okoli 1700 evrov.

Minulo soboto popoldan je v Kanižarici nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odšel z denarjem in nakitom. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (4)

29.12.2014 1 (1) (0)Ocenidolenjc 
ni da ni .............kam to pelje ????
29.12.2014—   (2) (2)Ocenitinccek 
jao in te pijanci, sam nej se en pijanček vame zaleti li v moje bližnje, boste imel kej pisat na dolenjcu :)
29.12.2014 2 (2) (0)Ocenixy 
Oh,Tinček merki da se neboš ti zaletel v pijančka.Ni zmeraj pijanček kriv,nesreča se lahko zgodi vsakomer,seved če si pijan toliko prej.
30.12.2014Oceniproletarec 
20% pijanih povzroći prometno nesrečo statistično preverjeno! In sedaj je problem na pijanih!!!! 80 % treznih ki povzročijo ostale nezgode pa ni problem pa kdo je tu Nor g Tonček??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava