ostali športi

Prihodnje leto med elito dve ekipi NTK Krka?

4.1.2015 | 08:00 | T. Š.

Prihodnje leto med elito dve ekipi NTK Krka?

Le tri dni po Silvestru sta bili ekipi NTK Krka že aktivni v 1. in 2. SNTL. Na treh tekmah so Dolenjci zabeležili prav toliko zmag in še naprej ostajajo na vrhu lestvic. Med elito so aktualni državni prvaki v 10. krogu na gostovanju proti NTK Ilirija pozabili na polfinalni poraz na finalnem turnirju Pokala RS decembra lani in predvsem po zaslugi Nevena Karkovića in Darka Jorgića slavili gladko z rezultatom 5:1.

Tekma je bila mnogo bolj tesna kot kaže končni rezultat, saj je Jorgić v svojih dveh tekmah proti Tomažu Roudiju in Mirzi Tvrtkoviću skupaj obranil šest zaključnih žogic, Karković pa je po petih nizih ugnal Tvrtkovića. Za goste je edino točko prispeval Tom Šfiligoj, ki je s 3:1 ugnal Uroša Slatinška. Članski državni prvak se je nato v nadaljevanju zbral, s 3:0 odpihnil Roudija, končni rezultat pa je z zmago nad Šfiligojem postavil hrvaški mladinski selektor Karković.

Po 10. krogih Krkaši s popolnim izkupičkom ostajajo na vrhu ligaške tabele, tesno za njimi pa ostajajo lanski finalisti iz NTK Kema I, ki so včeraj deveto zmago v sezoni zabeležili na domačem parketu proti NTK Arrigoni. Na tretjem in četrtem mestu se trenutno nahajata NTK Ilirija in ŽNTK Maribor, v bitki za play-off pa še vedno ostajajo igralci NTK Letrika in NTK Cirkovce Šternmatik.

Slatinšku in co. se utegnejo prihodnje leto v 1. SNTL pridružiti Peter Hribar, Tilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj, ki letos v 2. SNTL blestijo in držijo 1. mesto, ki neposredno vodi med elito. V včerajšnjem 6. krogu so bili mladeniči na delu dvakrat. Najprej so s 5:1 odpravili PPK Rakek, nato pa s 5:3 še NTK Logatec. Logatčani so bili v jesenskem delu prvenstva edini, ki so premagali Novomeščane, tokrat pa mladinski reprezentant Deni Kožul ni bil dovolj za zmago nad razpoloženimi Dolenjci.

‹ nazaj

Galerija (4)

2014-11-27-NTK-Krka-103
2014-11-27-NTK-Krka-468
2014-11-27-NTK-Krka-66
2014-11-27-NTK-Krka-94

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava