Športna prireditev ob dnevu slovenskega vojaškega letalstva

20.1.2015 | 12:10

Z letošnje proslave ob dnevu vojaškega letalstva v Cerkljah ob Krki (Foto: SV, arhiv DL)

Z letošnje proslave ob dnevu vojaškega letalstva v Cerkljah ob Krki (Foto: SV, arhiv DL)

Brežice - 15. polk vojaškega letalstva Slovenske vojske, Zavod za šport Brežice in brežiški rokometni klub ta petek ob 9. uri vabijo v Športno dvorano Brežice na športni dogodek, ki se bo začel z nogometnim turnirjem ekip letalskih enot iz Vojašnice Jerneja Molana, končal pa z revijalno rokometno tekmo med ekipama RK Brežice in Vojašnice Jerneja Molana.

»Športni dogodki so del civilno-vojaškega sodelovanja ter predstavljajo skupne dejavnosti in aktivnosti med lokalno skupnostjo in Slovensko vojsko, katere cilj je izpolnjevati in negovati skupne interese ter razvijati nove oblike civilno-vojaškega sodelovanja,« so sporočili iz SV.

Dan slovenskega vojaškega letalstva sicer praznujemo 12. januarja v spomin na prvi bojni polet treh letal dvosedov ljubljanske stotnije. Danes je vojaško letalstvo sestavni del 15. polka vojaškega letalstva. Polk sestavlja šest enot s sedežem na letališču Cerklje ob Krki ali vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku, in sicer 151. helikoptersko eskadriljo, 152. letalsko eskadriljo, 153. letalsko-tehnično eskadriljo, Letalsko šolo, 107. letalsko bazo ter 16. center za nadzor in kontrolo zračnega prostora.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava