Dolenjke premagale Primorke

22.1.2015 | 09:25

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Krka

Stopiče - V pokalnem rokometnem tekmovanju za ženske so krkašice včeraj v tekmi osmine finala gostile ekipo iz Ajdovščine. Pomerili sta se zelo izenačeni ekipi, saj v državnem prvenstvu Krka zaseda 6., Mlinotest pa 7. mesto, kar je napovedovalo trd boj za končno zmago in uvrstitev v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Kot so sporočili iz ŽRK Krka, v začetnih minutah prvega polčasa žoga nikakor ni našla poti v gol tako pri domačinkah kakor pri gostjah s Primorske. Prvi zadetek so dosegle domačinke, in še to v 6. minuti. Nato so rokometašice Mlinotesta po izidu 2:0 za domače postavile stvari na svoje mesto in napovedale, da se ne bodo kar predale. V nadaljevanju prvega polčasa sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu, nobena ni uspela priigrati občutnejše razlike. Rezultat ob polčasu je bil 11:9 za domačo Krko.

Po uvodnih minutah drugega polčasa so bolje začele igralke Mlinotesta in v prvih treh minutah naredile delni izid 3:0, kar je domačega stratega Salvadorja Kranjčiča prisililo, da vzame minuto odmora. Potem so se rokometašice Krke zbrale in rezultat izenačile na 12:12, kar je napovedovalo še bolj trdoživ boj za končno zmago. Po izidu 14:13 za gostje v 37. minuti sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu do 48. minute, ko je semafor kazal 17:16 za domačo ekipo. Krkašice so prestavile v višjo prestavo in naredile delni izid 4:0 in tako gostjam ušle na pet zadetkov prednosti. To je zadostovalo za končno zmago z rezultatom 24:20 in uvrstitev v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Krka : Mlinotest Ajdovščina 24:20 (11:9)

Športna dvorana Stopiče

Gledalcev: 80

Sodnika: Nahtigal in Backovič.

Krka: Korenič Karmen 18 obramb, Pavlič Klara 0 obrambi, Hajdinjak Tina 0 0bramb, Ražem Nina 4, Fabjan Eva, Kramar Petra 2, Pavlič Jerca, Avbelj Neža 5 (1), Rudman Tjaša 1, Radojčič Urška, Legan Katja, Veble Tjaša 1, Valjavec Maja, Žlajpah Urška 5 (5), Rudman Anja 4, Leskovec Nina 2. Trener: Salvador Kranjčič

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Srečkovič Sandra 10 obramb, Bratina Ana 0 obramb, Tripkovič Mariša, Rojc Tina 2, Svetik Maja 1, Brecelj Staša, Jonovič Tara 1, Čajko Tara 3, Kavčič Mateja 2, Ferfolja Špela 3, Čermelj Saša 1, Schuster Slavica 7 (3), Pipan Meta, Močnik Karin,Sanabor Petra, Bajc Patricija. Trener: Dušan Vidmar

Sedemmetrovke: Krka 7 (6), Ajdovščina 3 (2)

Izključitve: Krka 12 minut, Ajdovščina 10 minut.

M. M., foto: ŽRK Krka

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava