gospodarstvo

Colariču še en mandat na vrhu Krke

22.1.2015 | 09:35 | STA

Jože Colarič ostaja na vrhu Krke vsaj do leta 2022. (Foto: arhiv DL)

Jože Colarič ostaja na vrhu Krke vsaj do leta 2022. (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Nadzorni svet Krke je včeraj predsedniku uprave in generalnemu direktorju družbe Jožetu Colariču podelil nov mandat. Colarič, ki je na vrhu novomeškega farmacevta od januarja 2005, bo nov šestletni mandat nastopil z januarjem 2016. Colarič mora sicer do konca novembra nadzornikom predlagati ostale člane uprave.

Preostalim članom uprave Krke se namreč tako kot Colariču konec leta izteče mandat.

Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočili iz Krke, so nadzorniki za pravočasno izvedbo postopkov za imenovanje nove uprave imenovali Colariča za predsednika uprave tudi za naslednji šestletni mandat. Hkrati so ga zadolžili, da nadzornemu svetu pripravi predlog za imenovanje članov uprave v skladu s statutom družbe najpozneje do konca novembra.

Uprava Krke šteje pet članov. Poleg Colariča so v njej zdaj še Vinko Zupančič (direktor divizije oskrbe z izdelki), Aleš Rotar (direktor razvoja in raziskav), Zvezdana Bajc (direktorica sektorja za ekonomiko in informatiko) ter Danica Novak Malnar (delavska direktorica in vodja farmacevtske proizvodnje).

‹ nazaj

Komentarji (20)

22.1.2015—   (1) (1)Ocenivinko 
čestitam. čeravno nisem krkaš, bi se morala vsa slovenska podjetja zgledovati po kapitalističnemu modelu ki ga prakticira krka, saj le tak model garantira koliko toliko 'varno' prihodnost.. če bi se v krki še naprej igrali socializem, je že davno nebi bilo več.
22.1.2015Ocenidolenc 
"Dobrega konja ni za zamenjat." Samo pri nas se nikoli ne ve kaj bo storil lastnik, RS, je le v deležu pa, če bi vprašali kaj želijo ta trenutek, nebi znali povedati kaj storiti, bi slišali vsaj 90 mnenj, izgovorov, izjav...Krka je eno od podjetij, ki je uspešno, okolje mora to omogočiti in bo takih, če bodo pravi upravljalci več.
22.1.2015 3 (5) (2)OceniMile 
Vse čestitke za uspešno vodenje (da se le ne izkaže čez desetletje tako, kot se je pri naj podjetnici Tatjani Fink) podjetja, ampak plača bi pa vseeno morala biti največ 5-kratnik najnižje plače v Krki, torej ca 5.000 evrov. Pa ne da sem mu fovš, ampak ne more imet nekdo 60.000 evrov plače, pa če je znanstvenik, doktor, manager, predsednik države, ... Enostavno NE! A je Krka njegova last? Jo je on zgradil, da zdaj toliko kasira?
22.1.2015—   (1) (1)OceniJan 
V privat sektorju je plača takšna, kot jo oblikuje povpraševanje in ponudba. Kaj se tebi zdi prav je totalno brezpredmetno in nima nobene osnove v ničemer. Kaj bo država storila z deležem je tudi zanemarljivo pomembno. Krka je uspešna tudi zato, ker država nima velikega deleža in se ne more vmešavati v poslovanje. To Krko rešuje pred nesposobneži ki se v LJ igrajo ekonomiste.
23.1.2015–1 (2) (3)Oceninovomeščan 
Lahko je vodit podjetje, ki laufa samo od sebe. Če je tako sposoben naj reši eno podjetje, ki je v težavah.
23.1.2015 2 (3) (1)OceniJan 
Matr, čudno da tebe ne vzamejo v kakšno podjetje "ki laufa", ko si tako brihten. Bomo lahko drugi tebi nevoščljivi, boš videl, bo čisto drugače občutek, kot ga imaš ti sedaj. Bog je res pozabil na slovane, ko je pamet delil.
23.1.2015 1 (1) (0)Oceninn 
Izdelava kopiranih tablet je dober posel.
23.1.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Čudno potem da se vas več pametnjakovičev ne loti tega posla. Res ste bogi slovenčki z zavistjo.
23.1.2015 1 (1) (0)OceniMile 
@novomeščan: Točno tako je, kot si rekel, bravo!!! Jan ne razume, da tukaj ne gre za nevoščljivost. Mogoče je tudi sam prisesan na tako plačo
23.1.2015Ocenirudi 
mile nimaš pojma. kako lahko primerjaš nek trimo z krko??? tukaj se viodi tvoja ozkoglednost in nepoznavanje osnov.. dokler je v krki vse daleč nad slovenskim povprečjem , colaričeva plača enostavno ni pomembna. problem so rdeči komunajzarski direktorčki, ki so si in si izplačujejo plače, medtem ko je delavec na minimalcu oz ne prejema rednega OD.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava