gospodarstvo

V Termah Paradiso bogatejši za oazo savn in fitnes center

22.1.2015 | 12:15 | M. M., foto: Terme Paradiso

V Termah Paradiso bogatejši za oazo savn in fitnes center

Dobova - V Termah Paradiso v Dobovi so zaključili 1,2 milijonsko naložbo, s katero so popestrili svojo ponudbo. Tako so že lani razširili svoj vodni park z dvema novima toboganoma in počasno reko, letos pa so to naložbo zaključili in odprli še oazo osmih savn in fitnes center ter manjši bazen z nefiltrirano termalno vodo. Svojo termalno ponudbo imajo zdaj že na 7000 kvadratnih metrih pokritih površin, so sporočili iz term.

Novo oazo savn, ki se razprostira na 1200 kvadratnih metrih, je zasnoval mariborski arhitekt Danilo Šetar, ki je že doslej sodeloval pri projektiranju vseh objektov. Ponudbo savn dopolnjuje še nov bazen, ki se zaključuje z iglujem. Nov je tudi fitnes center, ki se v treh prostorih razprostira na 300 kvadratnih metrih.

Naložbo je v celoti financiralo družinsko podjetje Marjana Cvetkoviča, ki je leta 1987 začel gostinsko dejavnost s tremi zaposlenimi na 300 kvadratnih metrih. Gostišče se je kmalu razširilo v picerijo in diskoteko. Termalno vodo so začeli izkoriščati leta 2010, ko so s pomočjo evropskih sredstev zgradili družinski hotel in welness center Paradiso. Hotel ima 16 dvoposteljnih sob ter en apartma in se zdaj lahko pohvali s štirimi zvezdicami superior. Nekaj sob imajo tudi v gostišču, tako da imajo skupaj 57 ležišč.

Leta 2011 so z lastnimi sredstvi dogradili zunanji in pokriti bazen, v letu 2012 pa še otroški bazen in manjši tobogan. Zdaj so svojo ponudbo zaokrožili z novo naložbo, o kateri Cvetkovič pravi, da gre za investicijo v vrednosti 1,2 milijona evrov, delno so jo krili z lastnimi sredstvi, delno s kreditom. Družinsko podjetje je zaradi širitve dejavnosti zaposlilo še devet ljudi, tako imajo zdaj v povprečju zaposlenih pozimi 35 in poleti 45 oseb.

Lani so v Termah Paradiso zabeležili več kot 8100 nočitev in kljub slabemu vremenu več kot 48 tisoč kopalcev. »S tem Dobova postaja vse bolj prepoznaven turistični kraj, ki jo obišče vse več ljudi iz vsega sveta, saj prihajajo njihovi gostje iz več kot 50 različnih držav,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (4)

paradiso-11
paradiso-12
paradiso-13
paradiso-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava