kočevsko-ribniško

Šola je odeta tudi v novo barvo

22.1.2015 | 14:15 | M. L.-S.

Prenovljena in energetsko sanirana šola je odeta tudi v novo barvo. (Foto: M. L.-S.)

Prenovljena in energetsko sanirana šola je odeta tudi v novo barvo. (Foto: M. L.-S.)

Foto: občina Kočevje

Foto: občina Kočevje

Kočevje - S prireditvijo Objemi ne nežno, ki so jo pripravili učitelji in učenci OŠ Zbora odposlancev, so včeraj v Kočevju slovesno odprli energetsko prenovljeno šolo.

Celotna prenova je stala 1.401.673 evrov z DDV in vključuje: zamenjavo kritine in vsa kleparska dela s toplotno izolacijo strehe, novo fasado in zamenjavo stavbnega pohištva, vgradnjo sistema prezračevanja po učilnicah, v kuhinji in avli, celovito obnovo kotlovnice, izvedbo delne statične sanacije objekta, obnovo elektroinštalacij in povečanje odjemne moči ter celovito obnovo meteorne kanalizacije vključno z ureditvijo neposrednega terena ob objektu.

Sanacija je potekala od začetka junija lani, občina Kočevje, ki je ustanovitelj šole, pa je zanjo pridobila sredstva v višini 732.897 evrov na razpisu za energetske sanacije javnih stavb na ministrstvu za gospodarski in tehnični razvoj. Obnovljena OŠ Zbora odposlancev, ki je sedaj odeta tudi v novo, oranžno barvo, je bivanjsko prijaznejša in energetsko varčnejša, saj je po strokovnih ocenah pričakovati, da bo poraba energije za ogrevanje kar 64 odstotkov nižja glede na prejšnja leta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava