gospodarstvo

Tradicijo Begrada bo nadaljeval TGH

23.1.2015 | 10:50 | B. B.

Foto: arhiv Lokalno.si

Foto: arhiv Lokalno.si

Črnomelj - Begrad trgovina, edina preživela družba Begrada v stečaju, je v lanskem letu ustvarila za okoli 7 milijonov evrov prihodkov oz. 18 odst. več kot v letu 2013. Visoko rast prihodkov načrtujejo tudi letos, a pod drugim imenom, saj so lastniki na včerajšnji skupščini, ki je bila na sedežu družbe v Črnomlju, sprejeli sklep o preimenovanju v TGH, Trgovsko gradbena hiša d.o.o..

"Čeprav smo tudi kot Begrad trgovina poslovali dobro, je ime Begrad v javnosti žal dobilo bremenilen značaj. Sprememba imena je tako odločitev, ki smo jo morali sprejeti, da bi lahko podjetju zagotovili nemoteno poslovanje ter objektiven odnos s strani javnosti in ključnih odločevalcev, navsezadnje pa tovrstni koraki vplivajo tudi na možnost pridobivanja investitorjev," je zamenjavo imena komentiral direktor družbe Stjepan Jarnević.

Kot so sporočili po skupščini, je Begrad trgovina lani poslovala pozitivno, prihodki so zrasli za 18 odst., ustanovili pa so tudi gradbeni sektor in zaposlili 17 nekdanjih zaposlenih Begrada in Begrada gradenj v stečaju.

V Begrad trgovini oz. TGH si visoko rast prihodkov obetajo tudi v letu 2015, saj imajo že za 5,4 milijona evrov podpisanih pogodb za izvajanje gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del. Med največjimi posli navajajo dokončanje gradnje stanovanjske soseske Polje III v Ljubljani in drugo fazo rekonstrukcije proizvodnih prostorov družbe Akrapovič v Črnomlju.

»Veseli me, da se je ves trud in trdo delo izplačalo, saj imamo že zdaj zagotovljena gradbena dela za prvo polovico leta. Prednostno se bomo usmerili v visoke gradnje, medtem ko izvajamo tudi nekaj projektov nizkih gradenj, kot so ceste, melioracije in drugo,« pravi Jarnević, ki je, kot so zapisali v sporočilu za javnost "zadovoljen s hitrimi poslovnimi izboljšavami v podjetju, ki so rezultat nedavnega razčiščevanja odnosov med lastniškimi in menedžerskimi strukturami v skupini ter jasno zastavljenega poslovnega načrta, ki temelji na dolgoročni dobičkonosnosti."

"Ta skupščina je dokaz, da lahko sedaj skupaj z lastnikom stopimo na jasno pot stabilizacije ter aktivno delamo na izboljšanju naše javne podobe, kar nedvomno vpliva tudi na zmožnost pridobivanja novih poslov," pravi Jarnević.

Direktor sicer poudarja, da kljub ustanovitvi gradbenega sektorja prioriteta TGH ostaja trgovina, kjer želijo ostali vodilni ponudnik kmetijskega in tehničnega blaga v Beli krajini.

‹ nazaj

Komentarji (8)

23.1.2015Ocenijao meni 
Jao se ga meni.
23.1.2015 1 (1) (0)Ocenidelavec 
Vse je zafurano vse je pokradeno. Bravo tajkuni,politiki,zaporniki,in neobsojeni tatovi. Zadolžili ste nas in naše otroke. Bančne luknje bomo mi pokrili z minimalnimi plačami. Nihče ni nič kriv . Bravo sodstvo in poslanci ki ste nas vodili iz zapora.
23.1.2015 3 (3) (0)Ocenipoštenjak 
Daj bog da vsem poruši potres vile zgrajene na nepošten način. Daj bog da bi vsi tisti ki imajo pokraden denar od delavcev da bi 100 let umirali v težkih bolečinah. Amen!!!
24.1.2015 1 (1) (0)Ocenistranka 
Ubogi trgovčki.Vse se pa lomi na njih.Neživljenski delavniki,minimalne plačice.......Za tiste na vrhu pa vse po starem.....
24.1.2015 1 (1) (0)Ocenidajdam 
Jaz ki ne poznam te situacije Begradove ne morem sodit kaj in kako je bilo pokradeno. Verjetno je bilo,kakor povsod po državi.Bivši šefi,ki so imeli v rokah škarje in platno so si odrezali pač koliko so rabili.Dobro pa je da sedaj imamo v Črnomlju tehnično trgovino,ki je precej založena,da se skoraj cela belokranjska regija zalaga tu z različnim materialom,pa tudi iz hrvaške je dosti kupcev.Cene so pa glede na standard,ki je v BK tudi visoke.In prav je tudi da se ustvarjajo nova gradbena podjetja,tu so pol še nova delovna mesta.
26.1.2015OceniBrajdimir-brat od cigana 
Nič ne bo iz tega, dokler bodo lopovi zraven, ki so uničili Begrad, Panjan & co, bo šlo vse cugrund. Ogledačo jim je lahko Pionirjeva zgodovina: Tako so mislili tudi bivši vodilni Pionira in poslovali preko hčerinskih firm, Standard in Pionir trgovina, pa je to trajalo le še dve leti, potem pa je šlo vse v maloro.
27.1.2015 1 (1) (0)Ocenijanko 
Ne se bat, saj pride hornbach,baje tam kjer je bla pekarna v črnomlju.
29.1.2015OceniBelokranjec123 
Janko - slabe informacije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava