kronika

Odkrili nov laboratorij za konopljo. Doma zalotil kradljivca

23.1.2015 | 12:25 | M. M.

Foto: PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

Foto: PU Novo mesto

Policisti Policijske postaje Brežice so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 42-letnega osumljenca. Ob pregledu stanovanjske hiše so v enem izmed prostorov odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje.

Prostor je bil opremljen s filtri, ventilatorjem, sijalkami, radiatorji in termometrom. Našli in zasegli so 177 rastlin konoplje, visoke do 130 centimetrov, manjšo količino posušenih rastlinskih delcev in dvajset posod z obrezanimi stebli konoplje.

Zasegli so tudi devet lovskih pušk, dele orožja in 1610 nabojev.

42-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper osumljenca bodo ukrepali tudi zaradi kršitev določil zakona o orožju in pristojni upravni enoti podali predlog za odvzem orožja, danes poročajo s PU Novo mesto.

Domači kradljivca pridržali do prihoda policistov

Sinoči nekaj pred 19. uro je oškodovanec iz Račjega Sela trebanjske policiste obvestil, da je v hiši zalotil moškega, ki je kradel. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je 49-letni osumljenec skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in ukradel živila in pijačo. Domači so osumljenca zalotili in zadržali do prihoda policistov. 49-letnega osumljenca bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Pijana in brez vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Straži so policisti včeraj nekaj po 8. uri ustavili 49-letnega voznika avtomobila. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah cestnoprometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški policisti so popoldan pri Svržakih ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,23 miligrama alkohola. Osebni avtomobil Renault cilo so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Poškodovana voznica

Na regionalni cesti pri Dolenjem Mokrem Polju se je včeraj popoldan zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je 50-letna voznica osebnega avtomobila nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 41-letni voznik. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala.

Vzel računalnik

V Boštanju je v noči na četrtek nekdo vlomil v gradbeni zabojnik, odnesel je računalnik z monitorjem. Podjetje je oškodoval za 2000 evrov.

‹ nazaj

Galerija (6)

k-11
k-12
k-13
k-14
k-15
k-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava