kronika

Tovornjak s ceste na bok. Poplava v vojašnici

25.1.2015 | 12:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

V minuli noči, okoli 4.20, je pri kraju Bukošek (občina Brežice) tovorno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo. Krški poklicni gasilci so razsvetlili kraj dogodka in ga proti naletno in protipožarno zavarovali. Na vozilu so odklopili baterijo, s pivniki popivnali iztekle motorne tekočine po cestišču in v hudourniškem potoku ter preprečili nadaljnje iztekanje tekočin. Nudili so tudi pomoč pri dvigu vozila in odstranili blato s cestišča. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Počistili kamenje

Danes zjutraj so s sevniškega konca sporočili, da se je na cesto Dolenje Radulje–Zavratec vsulo kamenje. Posredovali so delavci CGP Sevnica, ki so kamenje odstranili.

Voda zalila klet strojnice

Sinoči okoli 23.30 je v vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki zaradi okvare na sistemu za gašenje požarov voda zalila kletne prostore strojnice. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so vodo iz strojnice prečrpali.

Dvakrat zagorelo

Po 18. uri je zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v ulici Vrti v Žužemberku. Gasilci PGD Žužemberk so nadzirali gorenje, izpraznili in očistili peč ter prezračili prostore. Dobrih 15 minut pred tem pa je zagorel lesen kompostnik ob stanovanjski hiši v naselju Željne v občini Kočevje. Posredovali so gasilci PGD Šalka vas in Kočevje, ki so požar pogasili. O škodi ne poročajo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava