gospodarstvo

Mrežo postajališč za avtodome predstavili na nemškem sejmu

26.1.2015 | 19:00 | M. M., foto: Igor Kašič, Petra Krnc

Mrežo postajališč za avtodome predstavili na nemškem sejmu
Mrežo postajališč za avtodome predstavili na nemškem sejmu

Mirna - Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji in, v projekt vključene, občine so se v tujini prvič skupaj predstavile na sejmu CMT v Stuttgartu, ki je svoja vrata zaprl včeraj. Na razstavnem prostoru v okviru tržne znamke mein Platz so pripravili tudi t. i. slovenski dan.

Obiskovalci so lahko s seboj odnesli brošuro s predstavitvijo občin v projektu v treh jezikih (slovenski, angleški in nemški), minuli četrtek pa so v okviru t. i. slovenskega dne obiskovalci uživali v okusni ponudbi slovenske kulinarike, številne pa je na razstavni prostor privabila tudi harmonika.

„V pogovoru z obiskovalci se je potrdilo, da nemški popotniki z avtodomi poznajo Slovenijo kot državo, skozi katero se peljejo na dopust na hrvaško obalo. Pri nas se večinoma ne ustavljajo, poznajo pa Bled in Postojno, ki sta zagotovo najbolj prepoznavni slovenski turistični destinaciji. Ideja o vzpostavitvi mreže postajališč za avtodome po Sloveniji je tako naletela na navdušenje. Večina je pritrdila, da bi se v tem primeru v Sloveniji ustavili in morda ostali kak dan dlje. In ravno to je cilj projekta – ustaviti in zadržati popotnike z avtodomi, ki se sedaj skozi Slovenijo le peljejo svojemu dopustu naproti,“ je povedala koordinatorka projekta Petra Krnc.

Nosilec projekta je občina Mirna, trenutno pa so partnerji v projektu še občine Benedikt, Bled, Črnomelj, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Gornji Grad, Idrija, Jesenice, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Krško, Ljubno, Lukovica, Metlika, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Ormož, Postojna, Radenci, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Semič, Sevnica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Velenje, Velike Lašče, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec in Žužemberk. V Stuttgartu so se predstavile še občine Mokronog-Trebelno, Straža, Škofja Loka in Železniki, k projektu pa sta v zadnjih dneh pristopili še občini Sv. Jurij ob Ščavnici in Ivančna Gorica.

„Partnerje smo povabili na strokovno ekskurzijo, v okviru katere smo si ogledali sejem v Stuttgartu. Pogovarjali smo se z obiskovalci in razstavljalci, izmenjali izkušnje in bili ponosni, da na sejmu predstavljamo Slovenijo. Naslednji dan smo obiskali postajališče za avtodome v Garmisch-Partenkirchnu. Tako smo dobili informacije o navadah nemških popotnikov z avtodomi iz prve roke, od lastnika postajališča, ki je odprto celo leto,“ je še dodala Krnčeva.

Z vzpostavitvijo mreže postajališč za avtodome po Sloveniji želijo partnerji pod enotno tržno znamke tako doma kot v tujini promovirati Slovenijo, predvsem pa lokalno turistično ponudbo skozi oči popotnika z avtodomom. V okviru projekta bo v prihodnjih treh letih v vsaj 50 slovenskih občinah vsaj eno standardizirano postajališče za avtodome z informacijsko tablo z namigi za izlet. Prva standardizirana postajališča za avtodome bodo vključena v mrežo že do konca letošnjega leta.

Zvočni zapisi

Petra Krnc o odzivu na projekt slovenske mreže postajališč za avtodome na sejmu v Nemčiji

‹ nazaj

Galerija (9)

avtodomi-021
avtodomi-022
avtodomi-023
avtodomi-024
avtodomi-025
avtodomi-026
avtodomi-027
avtodomi-028
avtodomi-030

Komentarji (2)

26.1.2015Oceniiii 
no, končno so tudi o tem začeli razmišljat (kakšnih 15 let prepozno), tako da pohvale za začetni pogum. ampak drugič, dejte prosim pokazat kaj več kot harmoniko, šale in potico (sej vem, da je bilo, ampak recimo). sigurno bi že nekaj večjih fotografij ipd naredilo svoje. kataloge upam tudi, da je uporabne zadeva, ki pokriva celoto in da ni samo hvaljenje vsake občine posebej, uporabnosti pa nič (se zna zgodit pri takšnih občinskih projektih ipd).
26.1.2015OceniFS 
A so šli v Stuttgard z novim Mercedesovim 55 sedežnim avtobusom, ki ga je baje še pred volitvami kupil FS? Že takrat se je govorilo o tem kot tudi, da ga bodo pokazali šele, ko bodo volitve mimo. Da nebi vznemirjali ljudstva. In na koncu se izkaže, da je vse res. Očitno so občinske jasli še vedno polne. Vsaj za nekatere izbrance.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava