gospodarstvo

Katarcem ponujali kostelsko vodo

27.1.2015 | 14:40 | M. M.

Foto: M. Ž., arhiv DL

Foto: M. Ž., arhiv DL

Fara - Po poročanju Dela so ob nedavnem obisku predsednika države Boruta Pahorja in gospodarske delegacije v Katarju gostiteljem predstavili več potencialnih nakupnih priložnosti pri nas, med drugimi tudi polnilnico vode znamke Costella iz Fare.

Lastnica blagovne znamke je družba Uskok, ki ima 30-letno koncesijo za črpanje vode v količini 250.000 kubičnih litrov letno, polnilnico pijač pa že nekaj časa prodajajo, saj le v tem vidijo izhod. Račune imajo blokirane že več kot leto dni, prihodki so se od leta 2011 do 2013, ko so znašali 2,2 milijona evrov, zmanjšali za skoraj polovico. Zaradi finančnih težav niso realizirali izvoznih načrtov, izguba je vsako leto višja: leta 2011 je znašala 658.000, 2013 pa skoraj že 1,1 milijona evrov. Lastnik družbe Uskok je Gozdarstvo Grča. Novembra lani so mediji sicer poročali, da naj bi Costello prodali že do konca leta, a so bile takšne napovedi, kot kaže, preuranjene.

Po navedbah Dnevnika se za Costello menda zanimata dva finančna sklada iz Nemčije in Rusije, a nekdanja članica uprave Mercatorja Melita Kolbezen, ki svetuje pri prodaji in je od nedavna tudi predsednica nadzornega sveta Uskoka, teh informacij za Delo ni želela ne zanikati ne potrditi. V prodajo naj bi se sicer aktivno vključila tudi družba Heta Asset Resolution (nekdanji Hypo Leasing), ki ji Uskok dolguje nekaj več kot tri milijone evrov.

»Slovenski trg je premajhen za proizvodne kapacitete Costelle in prezasičen s proizvajalci vod, zato potrebuje Costella izvozne trge in partnerja, ki ji bo omogočil razvoj,« je za Delo še izjavila Kolbeznova.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.1.2015Ocenibralec 
Katar je lahko zelo nadležna stvar!
28.1.2015OceniBorut 
Borut Pahor že vse življenje prodaja le meglo! In ker SLO domnevno voli takšne predstavnike potem ni čudno če Slovence že 70 let žejne vodijo preko vode.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava