kočevsko-ribniško

Odprli dementni oddelek

28.1.2015 | 13:15 | M. L.-S.

Trak so prerezali: državna sekretarka za ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in  enake možnosti Martina Vuk, minister za obrambo Janko Veber, direktorica doma Lidija Vardijan Žagar in župan  občine Kočevje Vladimir Prebilič. (Foto: M. L.-S.)

Trak so prerezali: državna sekretarka za ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, minister za obrambo Janko Veber, direktorica doma Lidija Vardijan Žagar in župan občine Kočevje Vladimir Prebilič. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Direktorica Doma starejših občanov Kočevje Lidija Vardijan Žagar, državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, minister za obrambo Janko Veber in župan občine Kočevje Vladimir Prebilič so včeraj s prerezom traku na hodniku, ki povezuje stavbo Doma starejših občanov Kočevje z njihovo novo, pomembno pridobitvijo za vse občane kočevske občine in tudi širše, predali v uporabo dementni oddelek doma.

V Kočevju so tako končno tudi uradno zaključili investicijo, ki jo je po podpisu štiripartitne pogodbe vodila občina Kočevje, čeprav je lastnik doma  država, ki je  investicijo tudi financirala. Celotna naložba je sicer znašala 3,5 milijona evrov, pomemben za njeno uresničitev pa je bil, kot je na slovesnosti ob otvoritvi povedal nekdanji kočevski župan, sedaj minister za obrambo Janko Veber, program Pokolpje. Preko ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo se je v programu Pokolpje za izgradnjo oddelka za dementne v Kočevju zagotovilo dva milijona evrov, skoraj 1,5 milijona evrov pa je prispevalo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Občina Kočevje je namenila slabih 55.000 evrov za ureditev tehnične dokumentacije z vsemi postopki.

Novi prostori dementnega oddelka imajo 2.164,73 m2 neto tlorisne površine, v njih pa je 48 ležišč. Prve stanovalce bodo v nove prostore sprejeli prihodnji mesec.

‹ nazaj

Galerija (11)

dompom001
dompom002
dompom003
dompom004
dompom005
dompom006
dompom007
dompom008
dompom009
dompom010
dompom011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava