Iz Revoza še letos prvi električni avtomobili

29.1.2015 | 10:00

Predsednik uprave Revoza Patrice Haettel in vodja službe za odnose z javnostmi Nevenka Bašek Zildžović. (Foto: B. B.)

Predsednik uprave Revoza Patrice Haettel in vodja službe za odnose z javnostmi Nevenka Bašek Zildžović. (Foto: B. B.)

Ljubljana, Novo mesto - V Revozu so lani izdelali 118.578 vozil, kar je približno 25 odst. več kot leta 2013, za letos pa napovedujejo dvig proizvodnje za 15 odst., je na tradicionalnem letnem srečanju z novinarji, ki sta ga Revoz  in Zveza Renault- Nissan včeraj pripravila na Ljubljanskem gradu, povedal predsednik uprave Revoza Patrice Haettel.

Revoz je lani zaključil 450 milijonov evrov vredno naložbo v začetek proizvodnje dveh novih modelov, twinga in smarta, ki so ju začeli prodajati septembra oz. novembra. Proizvodnjo novih modelov so zagnali že maja, za zagotovitev zadostnih količin za začetek prodaje pa so v Revozu julija najprej dopolnili drugo izmeno nato pa decembra uvedli še polovično nočno izmeno.

Ob 2.000 zaposlenih je lani v Revoz tako prišlo še okoli 1000 agencijskih delavcev, a so v Revozu v začetku januarja napovedali, da bodo glede na podatke o povpraševanju 1. marca ukinili polovično nočno izmeno. Zaradi tega bo ob delo okrog 450 agencijskih delavcev.

"Razlog za to, da imamo določeno število napotenih delavcev, je to, da moramo zagotavljati konkurenčnost. In da si danes konkurenčen, moraš biti zelo prilagodljiv tako navzgor kot navzdol," je povedal prvi mož Revoza.

Trenutno sicer dve tretjini proizvodnje odpadeta na novi twingo, tretjina pa na štirisedežni smart, ki je plod sodelovanja z družbo Daimler. "Vendar pa je to razmerje lahko že jutri drugačno, treba je pač vedeti, da se tovarna v celoti prilagaja povpraševanju na trgu. Pri twingu zdaj približno vidimo, kakšno je stanje na trgu, za smarta še čakamo, ker so prva prava naročila začela prihajati šele decembra. Ali bi lahko dobili še kakšen nov model, pa je že druga zgodba. Pomembno je predvsem to, da Revoz ponovno najde svojo konkurenčnost, po kateri je bil znan, in to lahko zagotovi tudi nove projekte," je poudaril Haettel.

Še letos bodo v novomeški tovarni začeli izdelovati tudi prve električne avtomobile, in sicer smarta, v načrtu pa imajo tudi proizvodnjo twinga in smarta v različici s samodejnim menjalnikom ter nekaj omejenih serij z bogatejšo opremo.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava