kultura

Poklon najbolj zaslužnim na področju ljubiteljske kulture

29.1.2015 | 17:00 | M. M., foto: Janez Eržen

Tatjana Lampret je sinoči prejela srebrno plaketo JSKD.

Tatjana Lampret je sinoči prejela srebrno plaketo JSKD.

Ljubljana, Muljava - Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) se je sinoči s podelitvijo najvišjih priznanj v Slovenski filharmoniji v Ljubljani poklonil najbolj vidnim in zaslužnim posameznikom na področju ljubiteljske kulture. Zlato plaketo JSKD za življenjsko delo je prejel dirigent Ivan Marin, ki je brez dvoma ena najvidnejših osebnosti glasbenega ustvarjanja pri nas, so sporočili iz JSKD.

Srebrne plakete so prejeli Tatjana Lampret z Muljave, dolgoletna gonilna sila kulturnega življenja v občini Ivančna Gorica, in sicer za ustvarjalno, pedagoško in organizacijsko delo v ljubiteljski kulturi; Matija Milčinski za življenjsko delo na področju gledališča; Tomaž Ogris za življenjsko delo pri razvoju kulture koroških Slovencev; Tatjana Rebolj za ustvarjalni prispevek in organizacijsko delo na področju gledališča in Miran Rustja za ustvarjalno in organizacijsko delo v ljubiteljski kulturi. Zlati znak JSKD pa sta prejela Ingenium Ensemble za izjemne dosežke na področju vokalne glasbe in Fotografsko društvo Jesenice za pomembne dosežke na področju fotografske dejavnosti.

Vsem nagrajenim je čestitala tudi ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar, ki je poudarila velik pomen ljubiteljske kulture v slovenskem prostoru, Igor Teršar, direktor JSKD, pa je v nagovoru izpostavil mlade, katerih število v kulturnih društvih narašča in katerim bo letos posvečena tudi otvoritvena slovesnost Tedna ljubiteljske kulture, ki bo potekal maja.

‹ nazaj

Galerija (9)

Fotografsko društvo Jesenice, Bogran Bricelj
Igor Teršar in Jan Kuhar iz Ingenium Ensemble
Igor Teršar in Matija Milčinski
Ivan Marin
Miran Rustja
Nagrajenci z ministrico za kulturo in direktorjem JSKD
Tatjana Lampret
Tatjana Rebolj
Tomaž Ogris

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava