Nova direktorica občinske uprave (pričakovano) Vida Čadonič Špelič

29.1.2015 | 12:50

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL.si)

Novo mesto - Po preteku vseh zakonskih rokov pri postopku izbire novega direktorja občinske uprave Mestne občine Novo mesto je v veljavo stopil sklep o izbiri, s katerim je župan Gregor Macedoni za ta položaj potrdil Vido Čadonič Špelič za mandat petih let. Kandidatka je bila kot najprimernejša izmed desetih kandidatov ocenjena na podlagi zahtevane dokumentacije in razgovora s strokovno komisijo, so danes sporočili z mestne občine.

Na razpis za izbiro direktorja oz. direktorice občinske uprave, objavljen 26. novembra lani, je prispelo 11 vlog, od katerih je deset ustrezalo formalnim razpisnim pogojem, vendar pa jih je le sedem izpolnjevalo v naprej določena merila za izbiro in prestalo preverjanje strokovne usposobljenosti kandidatov. Z vsemi sedmimi je strokovna komisija, v sestavi dr. Katja Grgić in Boštjan Grobler, opravila razgovore in postopek izbire ter podala končni predlog županu. »Strokovna komisija mi je predstavila svoje ugotovitve o kandidatih, ki so izhajale iz zahtevane dokumentacije in razgovorov. Slednji so bili strukturirani na način, da so preverjali usposobljenost kandidatk in kandidatov za pomembne naloge, ki čakajo novega direktorja občinske uprave. Občinska uprava mora postati boljši servis občanom ter organizacijam na območju Mestne občine Novo mesto z ozirom na racionalno porabo proračunskih sredstev. Verjamem, da smo izmed prijavljenih opravili dobro izbiro. Moja pričakovanja so zelo velika in prepričan sem, da bodo s kmalu vidnimi rezultati, tudi upravičena,« je zadevo komentiral Macedoni.

Strokovna komisija je na podlagi pridobljene zahtevane dokumentacije že pred samimi razgovori ugotovila, da kandidatka zelo dobro pozna organe občine, organizacijo in delovne procese, ki jih izvaja občinska uprava. Ima več kot 20 let izkušenj delovanja v javni upravi, pozna velik del zakonodaje in že deset let vodi tretji največji državni urad v Sloveniji, ki v tem trenutku zaposluje preko 400 javnih uslužbencev. Z razgovorom je strokovna komisija ugotovila, da Vida Čadonič Špelič izkazuje visoke socialne kompetence ter komunikacijske zmožnosti, so navedli v sporočilu za javnost. Vodenje ji predstavlja močno motivacijo in poslanstvo; tako na ravni neposrednega vodenja drugih kot strateški ravni vodenja organizacije izkazuje ustrezne vodstvene izkušnje. Zelo jasno postavlja prioritete, v delovnem timu pa spodbuja zavzetost ter učinkovitost. Podžupan Boštjan Grobler, ki bo z bodočo direktorico prav tako veliko sodeloval na projektu reorganizacije širše občinske uprave, je povedal: »Sodelavci občinske uprave potrebujejo nove – drugačne smernice delovanja, močno vzpodbudo in bolj sistematičen nadzor vsaj na začetku. Za dobro delo je potrebna jasna vizija, dobra strategija in dober koordinator. Izbrana kandidatka ima izrazito poudarjene kompetence za doseganje vsega navedenega.«

M. M.

Komentarji (48)

29.1.2015 6   (9)   (3)   Oceniiz dneva.. 
...v dan nas imajo za večje in še večje bedake...
29.1.2015Ocenidomen 
Me res zanima če bo imela višjo plačo kot tisti na zarji
29.1.2015 1   (1)   (0)   Ocenigofo 
No, pa smo dočkali svežo energijo z novimi obrazi v občinskem ustroju, ki nam jamčijo, da se slabe navade iz preteklosti, zagotovo ne bodo ponavljale.
29.1.2015 5   (10)   (5)   OceniObčan 
Ta Macedoni ni vreden mojega glasu. Razočaral me je! Nikoli več
29.1.2015 4   (5)   (1)   OceniNa bruhanje mi gre 
Sramota za novega župana.Naj se zamisli.Če bi bile jutri volitve,ga bi že po teh nekaj mesecih odneslo.En mandat,pa bo itak adijo.....
29.1.2015 6   (6)   (0)   Oceniskery 
Človek ne more verjet.......
29.1.2015OceniKonec  
To rabimo združiti vse javne zavode. ,,na projektu reorganizacije širše občinske uprave,,
29.1.2015 6   (6)   (0)   Ocenijagoda 
Ojoj, g. župan, nisem vas zato volila.
29.1.2015 4   (5)   (1)   Ocenideal 
sramota za župana, lahko bi izbral mlade sposobne strokovnjake....
29.1.2015–2   (8)   (10)   OceniJan 
Tako. Tipično podgursko. Pljuvat preden sploh začne delat. Škoda ker niste potem volili edine alternative; gospo z bivšimi Muhičevimi strici. Dokler ne vidim da delamo milijonske direktne škode, kot je bila navada prejšnjih osem let, bo to velik premik na bolje za Novo mesto. Glede na to, da gospa že leta vodi pomembne državne ustanove, ne vem od kje ideja, da ne bi bila sposobna voditi novomeške občinske uprave. Dajmo ji čas, pa da vidimo kako bo. V svoji karieri je dokazala da je sposoben človek.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava