FOTO: Zmagali so, a bolje bi bilo, če bi ...

5.2.2015 | 09:05

Foto: I. V.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

Foto: I. V.

Novo mesto - Odbojkarji Krke so v četrtem krogu drugega dela prvenstva s 3:2 premagali kranjski Triglav, pred katerim imajo zdaj tri točke prednosti. Z morebitno višjo zmago bi si praktično že zagotovili peto mesto v modri skupini in s tem ugodnejšega nasprotnika v četrtfinalu končnice državnega prvenstva, tako pa so si Kranjčani vsaj teoretično še ohranili možnosti, da Novomeščane še prehitijo.

A kazalo je bolje, saj so novomeški odbojkarji dobljenem precej časa izenačenem prvem nizu in gladko dobljenem druge, v katerem so gostje zbrali vsega 14 točk in je kazalo, da so se gostje tako rekoč predali, je prišlo do preobrata. Z izjemo samega začetka so v tretjem nizu ves čas vodili, odločilno prednost pa si priigrali po drugem tehničnem odmoru. Z blokom Rok Rezarja so ušli na 17:14, nato vodili že s 23:17, na koncu so sicer imeli nekaj težav, vendar so vendarle prišli do znižanja na 1:2.

Ko je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:2 v korist domačih, so mnogi v dvorani menili, da je odpor Asteca končan. A so se motili. Gosti so ekspresno izenačili, nato pa se je bil ogorčen boj za vsako žogo. Izid je bil neprestano izenačen, prvi so si po zaslugi Kosmine zaključno žogo priigrali domači, jo zapravili, ravno tako drugo, blok Jureta Laknerja pa je prednost preusmeril na stran gostov. To sta nato oplemenitila Bregant ter Svit Hafner.

Ekipi sta morala odigrati skrajšan niz, ki pa je kot zmagovalca določil Krko. Ta je po točki Bregarja povedla s 3:0, po asu Kosmine že s 6:2, po točki Erpiča pa z 9:4. Kranjčani so se še približali na tri točke zaostanka, toda več jim ni uspelo. Z blokom Bregarja so Novomeščani spet povedli za pet točk (13:8), s tem pa je bil zmagovalec odločen.

Krka : Astec Triglav 3:2 (21, 14, -21, -26, 9)

Krka: Brulec 16, Ožbalt, Erpič 9, Vrhovšek, Kosmina 26, Melanšek, Kastrevec 13, Rastoder, Vesel, Pucelj 3, Bregar 12, Lindič, Klobčar, Turk, Ogulin.

Astec Triglav: Lužovec 14, Hafner 2, Hrast 1, Maček 1, Bregant 28, Vene, Lakner 8, Bežek, Kos 2, Mali 7, M. Kök, Rezar 5.

Lestvica: 1. Calcit Volleyball 20, 2. ACH Volley 16, 3. Panvita Pomgrad 11, 4. Salonit Anhovo 8, 5. Krka 4, 6. Astec Triglav 1.

I. V. in STA

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava