kolesarstvo

Kolesarji v novo sezono, iz Rusije se vrača Kump

10.2.2015 | 10:30 | M. M.

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - V nedeljo bo šlo zares. Za novomeški kolesarski klub Adria Mobil se začenja nova tekmovalna sezona. Nastopili bodo na novo ustanovljeni dirki GP Laguna v Poreču. Že na prvi dirki kolesarje čaka izredno zahtevna, 160 km dolga dirka.

Kot so sporočili iz kluba, bo na dirki nastopilo osem njihovih kolesarjev. Trener Boštjan Mervar bo doma pustil le Kristjana Fajta, ki si je zaželel, da bi sezono začel nekoliko kasneje. Vodstvo KK Adrie Mobil nestrpno pričakuje pričetek nove sezone predvsem zaradi vrnitve Marka Kumpa iz ruske ekipe Tinkoff - Saxo, v kateri je vozil zadnje dve leti. Zadnja dirka zanj pred odhodom v takratni Saxo Tinkoff je bila VN Avtomojster, na kateri je zanesljivo zmagal. Ali bo Marko Kump začel sezono v dresu Adrie Mobil tako, kot jo je končal, bo kmalu jasno. Pred dirko je dejal: "Trenutno zaključujem priprave na Kanarskih otokih in do sedaj je vse potekalo po planu. Slabemu vremenu doma sem še pravi čas izognil in tako nisem spustil niti enega začrtanega treninga. Tako lahko potrdim, da sem pripravljen na prvo dirko in komaj čakam, da se sezona začne in da znova oblečem Adriin dres."

"Prva dirka je vedno nekaj posebnega, saj nikoli ne veš, kako si pripravljen. Trenirali smo dobro in nismo imeli velikih težav, vendar nikoli ne veš," pa je pred začetkom sezone v napovedih previden trener Mervar.

Poleg Kumpa novomeško ekipo sestavljajo Radoslav Rogina, Klemen Štimulak, Primož Roglič, Domen Novak, David Per, Josip Rumac in debitant na članski dirki Jon Božič, ki je pred dirko povedal: "Prve članske tekme se že zelo veselim in upam, da bom v dobro pomoč ekipi. Občutke o pripravljenosti imam zelo dobre, saj sem dobro treniral."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava