dolenjska

Franc Hudoklin vodi čistilno napravo. Kmalu razpis za direktorja občinske uprave.

11.2.2015 | 10:05 | Besedilo in foto: L. Markelj

Čistilna naprava v Šmalčji vasi.

Čistilna naprava v Šmalčji vasi.

Šentjernej - V šentjernejski dolini so se te dni zgodile pomembne kadrovske spremembe – nekatere so občane presenetile, spet druge pa so mnogi že napovedovali.

Franc Hudoklin.

Franc Hudoklin.

Med slednje novice sodi nova zaposlitev dolgoletnega župana Občine Šentjernej Franca Hudoklina, ki lani jeseni po dvajsetih letih županovanja ni več dobil podpore. Hudoklin se je prejšnji teden zaposlil kot vodja občinske čistilne naprave v Šmalčji vasi. V šentjernejski dolini ta novica močno odmeva, saj je prav zaradi čistilne naprave bilo v času zadnjega Hudoklinovega mandata največ vroče krvi, afera s komunalnim prispevkom pa ga je med drugim verjetno tudi stala novega županskega mandata.

Robert Bizjak.

Robert Bizjak.

A kot pravi Robert Bizjak, koncesionar čistilne naprave in kanalizacijskega sistema iz kranjskogorskega podjetja WTE, »smo privatno podjetje in lahko zaposlimo kogar hočemo.« Za Hudoklina meni, da je pravi človek za to delovno mesto, gotovo pa se bo moral tudi dodatno izobraževati, saj je delo specifično in zahteva priučitev. Hudoklin bo poskusno delal tri mesece, če se bo dobro izkazal, ga čaka stalna zaposlitev.

Iz občinske uprave pa je odšel njen direktor, mag. Stane Galič, ki ga je na šentjernejski občini pred tremi leti zaposlil prejšnji župan Hudoklin. Galič, ki pravi, da nove zaposlitve še nima, je do 18. februarja na dopustu, nato mu sporazumno preneha delovno razmerje. Pogodbo o zaposlitvi je imel do leta 2017.

Kot pravi župan Radko Luzar, je za ta čas do 18. februarja naloge direktorja občinske uprave prevzel Janez Hrovat, ki obenem še vedno skrbi tudi za »svoje« dolgoletno področje, cestno in komunalno infrastrukturo v občini. Nato pa bo občina šla v razpis za to delovno mesto, saj nam to nalaga tudi zakonodaja, pravi župan. Menda kandidatov za to funkcijo ne manjka.

‹ nazaj

Komentarji (30)

11.2.2015OceniUps!!! 
Ti meni, jaz tebi ... Je bilo dogovorjeno že ob podelitvi koncesije ? Je pa zanimivo kakšne kriterije ima pri kadrovanju ta WTE. Zanimivo, da laho čistilno vodi nekdo brez kakšne resne izobrazbe ali kakršnega koli znanja s tega področja! Tukaj bi morala posredovat tudi občina! Namreč tudi za čiščenje odpadnih voda mora biti vsaj vodilni ustrezno strokovno podkovan! Hudoklin to zihr ni in nikol ne bo!
11.2.2015Ocenixxx 
Občina naj raje poskrbi za čiščenje cest, pa pločnikov okoli šole pa vrtca.
11.2.2015 3 (3) (0)OceniJan 
Je to registrirano kot Hudoklin d.o.o., ali kot Hudoklin s.p.?
11.2.2015Oceniživi bili pa videli 
boste videli kakšne pizdarije bodo okoli novega direktorja občinske uprave - saj se bodo pobili - če bo to res kot je neuradno prišlo v javnost bo to živ pogreb!!! Sicer pa: živi bili pa videli!
11.2.2015 2 (4) (2)OceniStane 
Po Hudoklinu in Galiču se bo Šentjernejcem še kolcalo!
11.2.2015 1 (1) (0)Ocenimedo 
me zanima kdo je bil zadolžen za pluženje cest še danes so obupne po starem sejmišču in še kje kar se pa prejšnega župana tiče no ja isto velja za galiča
11.2.2015 2 (3) (1)Ocenije že tako 
Stane - če se ob bruhanju kolca, potem se nam bo po ( ob) obeh še veliko kolcalo ;-)! Ceste pa so kakršne so. Za tako stanje ni odgovoren župan, pač pa EDŠ oz. gospa direktorica!
11.2.2015—   (1) (1)Ocenigojc 
verjetno ne veste dragi bralci, da je župan prepovedal čiščenje snega. prava katastrofa. na tem ne bo nič pršparal le naše avtomobile razbil. vse je dobro dokler se ne naredi nič. EDŠ dela po navodilih novega župana. Kar poglejte kako se matrajo z lopatkam. to pa je jim dovolil. Sramota novemu vodstvu
11.2.2015 1 (2) (1)OceniJež 
Mater ste pametni! Namesto da šinfate čez nič krivega župana, raje zgrabite za lopate in si vsaj pred bajtami spucajte! Sicer pa kaj ima kidanje snega s kidanjem na WC-ju nakidanega??
11.2.2015 1 (2) (1)Ocenisneg 
Čestitam bivšemu županu Francu Hudoklinu za novo službo. Upam, da bo uspel še kaj narediti tudi za nas občane, tako kot je nekoč. Saj se nam bo še res kolcalo po njemu. Sam se to doživljal vse od petka naprej, ko sem se vozil po cesti, ki je bila slabša kot najslabši makadam. Dragi komentatorji, sedaj pa ne braniti novega župana. Razumem, da se cest ni dalo splužiti enostavno. Vendar če je cesta nevarna za vožnjo, jo je potrebno zapreti za promet do ustrezne sanacije. V tem primeru, do boljšega vremena, da bo sneg skopnel. Naslednjič ob takem primeru poslikam celotno traso in pošljem prometnemu inšpektorju, pa boste videli, kakšne kazni boste dobili, spoštovani vodilni občine. Ne se delati norce iz nas občanov. Še nekaj. Ker je novi župan razglašal, kako bo svojo plačo namenil ljudem v stiski, bi mu nekaj svetoval, ampak je že prepozno. Za eno plačo bi kupil en kamion soli, pa bi jo razdeli med ljudi, da bi si sami posipali lokalne ceste, da bi se lahko pripeljali v Šentjernej do zdravnika. Kdorkoli je že odgovoren, sram ga bodi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava