rokomet

Trebanjci in Ribničani so se znesli nad Krškim in Krko

15.2.2015 | 10:15 | I. V. in STA

Trebanjski trener Roman Šavrič svoj Trimo zanesljivo pelje v končnico, kjer se bodo najboljša štiri moštva pomerila za naslov prvaka. (Foto: i. Vidmar)

Trebanjski trener Roman Šavrič svoj Trimo zanesljivo pelje v končnico, kjer se bodo najboljša štiri moštva pomerila za naslov prvaka. (Foto: i. Vidmar)

Rokometni prvoligaši so po skoraj dvomesečnem odmoru znova stopili na parket. Od šestih moštev z našega konca sta tokrat zmago, in to zelo visoko, slavila le Trebnje in Ribnica, ki sta ugnala Krško oziroma Krko, lepo priložnost za drugo zmago v sezoni pa so na Kodeljevem zamudili Sevničani, ki so proti Slovanu po prvem polčasu vodili za en zadetek, za prav toliko pa so srečanje na koncu tudi izgubili.

Krško : Trimo Trebnje 22:44 (9:24)

Krško: Supančič, Polutnik, Zorič, Dragan 5 (2), Perko 1, Dular, Ban 2, Sobotič 5, Kodrič 3, Romih 3, Kastelic, Hriberšek, Sendelbah 1, Bogovič, Zoran, Vovk 2.

Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Femec 3, Radelj, Križman 1 (1), Skol, Kotar 2, Sušin 2, Potočnik 1, Udovič 8 (1), Sašek 4, Ferkulj 5 (1), M. Grandovec 1, T. Grandovec 4, Florjančič 13 (1).

Trebanjci so zanesljivo slavili v Krškem in se utrdili na četrtem mestu, ki jim prinaša uvrstitev v končnico in boj za naslov državnega prvaka.

Izbranci gostujočega Romana Šavriča so bili absolutni gospodarji posavskega igrišča, z izjemno angažirano in učinkovito predstavo so si že po prvem polčasu priigrali visoko vodstvo (24:9), v drugem pa niso popustili niti za ped in zanesljivo zmagali.

V trebanjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Luka Florjančič s 13 goli, Uroš Udovič jih je prispeval osem. V domači zasedbi sta Andraž Dragan in Tadej Sobotič dosegla po pet zadetkov.

Zasedba iz Krškega bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, trebanjska pa bo gostila Slovenj Gradec. Obe tekmi bosta v soboto, 21. februarja.

Riko Ribnica - Krka 38:21 (18:8)

Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 3 (1), Fink 6, Atanasov 1, Kljun 1, Grebenc 3, Henigman 3, Skušek 4, Andoljšek 2, Pucelj 4, Pahulje 2, Nosan 4, Markovič 1, Knacs 4, Košmrlj.

Krka: Brajer, Štangelj, Jurečič 6, Lavrič 1, Didovič 1, Okleščen 2, Bevec 1, Rojc 2, Pršina, Irman 1, Jakše 2, Rašo 3 (2), Smolnik, Furdi 1, Adamčič, Klobčar 1.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so prevladovali od prve do zadnje minute, po njihovem silovitem začetku in vodstvu z 12:1 pa je bilo jasno, da se gostom ne piše nič dobrega. Novomeščani so do konca prvega dela malce strnili svoje vrste, a bolj ali manj je bilo jasno, da se jim obeta hud poraz, temu pa se na koncu niti niso mogli izogniti.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Blaž Fink s šestimi goli, toliko jih je v razglašeni novomeški zasedbi dosegel tudi Lan Jurečič.

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu v sredo, 18. februarja, gostovala v Celju, novomeška pa bo v soboto, 21. februarja, gostila Krško.

Slovan : Sevnica 23:22 (11:12)

Slovan: Nunčič, Selaković, Prevolnik 7, Ži. Matajič 1, Grojzdek, Marinček 1, Bogdanič-Jenko, Kete 1, Stojnić, Kolaković, Erak 1, Krivic 3, Topolovec 3, Ža. Matajič 5 (3), Planinc 1, Kuralt.

Sevnica: Brglez, Gerčar, Ž. Krnc 1, Djurdjević 6 (3), Brglez, Cigler, Gorenjak 2, Kuhar, Brilej 7 (1), Bezgovšek, Gjerek 1, Pernovšek, Župevc, J. Krnc, Mrgole, Fižuleto 3, Brečko 2.

Ljubljanski rokometaši so z zvrhano mero sreče osvojili obe točki in se po nepopolnem 16. krogu povzpeli na osmo mesto, medtem ko Sevničani ostajajo na predzadnjem mestu z vsega tremi točkami.

Sevničani so v nekdanjem hramu slovenskega rokometa imeli možnost, da obogatijo svojo skromno bero točk, saj so bili vseskozi v prednosti. Domača ekipa jih je neprestano lovila in jih v izdihljajih tekme na račun nekaterih bravuroznih obramb Roka Selakovića ne le ujela, temveč tudi prehitela, glede na prikazano pa bi bilo najbolj pravično, če bi obe ekipi osvojili po točko.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Jan Prevolnik s sedmimi in Žan Matajič s petimi goli, v gostujoči pa Klemen Brilej s sedmimi in Miloš Djurdjević s šestimi zadetki.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, sevniška pa bo gostila Sviš Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta v soboto, 21. februarja.

Lestvica: 1. Celje Pivovarna Laško 32, 2. Gorenje Velenje 30, 3. Maribor Branik 26, 4. Trimo Trebnje 24, 5. Riko Ribnica 20, 6. Slovenj Gradec 2011 16, 7. Jeruzalem Ormož 15, 8. Krka 14, 9. Slovan 14, 10. Urbanscape Loka 13, 11. Sviš Ivančna Gorica 8, 12. Istrabenz Plini Izola 7, 13. Sevnica 3, 14. Krško 2.

‹ nazaj

Komentarji (2)

15.2.2015OceniRokomet 
Če se motim ima najboljši moštveni rezultat v slovenskih ligah ŽENSKI ROKOMETNI KLUB. Ste pri DL že slišali za ŽRK Krka ?
15.2.2015OceniTrimo 
Motiš se, Trimo je na lestvici višje. In ženske nimajo moštva in ne moštvenega rezultata.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava