košarka

KK Kolpa - ambasador belokranjskega športa

15.2.2015 | 11:10 | M. K.
Foto: Jan Kocjan in Anže Skalja

KK Kolpa - ambasador belokranjskega športa
KK Kolpa - ambasador belokranjskega športa

Črnomelj - KK Kolpa Črnomelj je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil vizijo kluba v prihodnosti, komentirali so uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar in pokazali novo športno opravo, s katero bodo nastopili na turnirju v Laškem. Za prihodnost črnomaljskega košarkarskega kluba pa se ne gre bati. Mirjan Kulovec, direktor uprave generalnega pokrovitelja Kolpa d.d., je namreč klubu obljubil nadaljnje sodelovanje, sredstva iz občinske blagajne pa je zagotovila tudi županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Z mislijo na Ligo Telemach

Kolpa Črnomelj se bo v četrtek v Laškem pomerila z aktualnim državnim prvakom – Krko iz Novega mesta. Ivo Vrščaj pravi, da se zavedajo moči nasprotnika, a kljub temu na Štajersko ne odhajajo z belo zastavo. Kot sporoča Tilen Lamut, predsednik kluba kot cilj omenja »večanje prepoznavnosti kluba med širšo slovensko javnostjo«. Na uvrstitev med osem najboljših ekip v Sloveniji je bil ponosen tudi Mirjan Kulovec, katerega veseli predvsem dejstvo, da se s košarko v Črnomlju ukvarja kar 180 mladeničev. Če se bodo rezultati zadnjih let, ko je klub postal stabilen drugoligaš, nadaljevali, Kulovec v prihodnosti ne izključuje celo lova na uvrstitev v Ligo Telemach. Da je črnomaljska košarka na pravi poti, je prepričana tudi črnomaljska županja, ki je Kolpo primerjala kar s Tino Maze: »Kot Mazejeva predstavlja Slovenijo v svetu, tako črnomaljski košarkarji postajajo ambasadorji belokranjskega športa v Sloveniji«.

Vrščaj je kot težavo izpostavil nabiranje finančnih sredstev za uspešno delovanje kluba, saj se Črnomaljci glede na letni proračun trenutno nahajajo v spodnji tretjini klubov II. SKL. S prihodnjim letom bo po direktivah KZS-ja potrebno za ohranitev drugoligaškega statusa v klubu redno zaposliti vsaj eno osebo, kar bo za črnomaljski kolektiv predstavljalo zajeten izziv.

Za zaključek so, kot sporočajo iz kluba, Črnomaljci predstavili tudi novo športno opravo, v kateri bodo, kot omenjeno, prvič nastopili na zaključnem turnirju Pokala Spar. V Laškem si obetajo tudi močno podporo s tribun, saj bodo za svoje zveste navijače organizirali avtobusni prevoz in ogled tekme proti Krki.

‹ nazaj

Galerija (14)

kk-kolpa-01
kk-kolpa-02
kk-kolpa-03
kk-kolpa-04
kk-kolpa-05
kk-kolpa-06
kk-kolpa-07
kk-kolpa-08
kk-kolpa-09
kk-kolpa-10
kk-kolpa-11
kk-kolpa-12
kk-kolpa-13
kk-kolpa-14

Komentarji (10)

15.2.2015–2 (0) (2)OceniMetličan 
Kolpa naj bi namesto, da sponzorira nogomet, bolje plačala nas delavce in več vlagala v razvoj in proizvodnjo. Drugače bomo še s Kitajske robo uvažali. Sramota. Razumel bi sponzoriranje, v kolikor bi podjetje bilo v odlični kondiciji. To pa je le razmetavanje denarja.
15.2.2015 3 (3) (0)Ocenimetliški fičfirič 
Metličan,tu je govora o košarki.Očitno si zaslepljen z staro zamero na relaciji Metlika-Črnomelj.Zaradi tega nam tudi grejo iz Metlike- SŠ,Urgenca....KK Kolpa pa priporočam,da delajo še naprej po finančnih zmožnostih,da jih ne doleti usoda NK Bela krajina.
15.2.2015Oceniljubitelj košarke 
bi bilo bolše,da kolpa podpira šport v Metliki,namesto v črnomlju.Tako in tako bo ista usoda kot pri NK.
16.2.2015Oceniiii 
kolpa bo podpirala tam, kjer so rezultati, najbrž jo ne zanima neko lokalno pričkanje za šanki. trenutno je v bk to to edino več ali manj ta basket ekipa. zato namesto nerganja, skušajte še ostali kak rezultat nardit, pa bo denar.
16.2.2015Oceniopazovalec 
Županja s primerjavo kluba s Tino Maze si res brcnila v temo. Očitno je preveč tvoje žlahte v klubu pa te je zaneslo.Take ambasadorje smo že imel v nogometaših, pa se je klavrno končalo. Da ne bo pomote, klubu želim uspešno sezono.
17.2.2015Ocenidonda 
Z nogometom bi lahko bilo v beli krajini veliko boljše. najprej se morajo profesionalnega odnosa do tega športa naučiti precedniki, tajniki, sploh pa trenerji in športni vodje.Pri nas pa je na prvem mesti nevoščljivost, metanje polen pod noge, sovraštvo, in pretiravanje staršev otrok. N silo ne gre nič.
17.2.2015OceniŠokc 
Metličani in črnomaljci zmente se že enkrat kaj bi radi
17.2.2015OceniRupreht 
Fantje bravo! Lepa novica. Na te idiotske komentatorje pa se ne ozirajte.
17.2.2015OceniLuka 
Bravo Črnomaljci. Dokazali ste, da se da tudi z domačimi igralci s trdim delom in zaupanjem v mlade daleč priti. Bravo Belokranjci.
27.2.2015Ocenirajko 
nogomet ste si belokrajnci zafurali sami.. ko ste z političnogospodarsko mafijo skušali uničiti nk elan... vse se vrača vse se plača in tisto životarjenje bele krajine v prvi in drugi ligi, boste plačevali še dolgo časa... žal mi je ednino otrok, ki so največje žrtve mešetarjenja gospodov...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava