rokomet

Rokometašice Krke presenetile v Žalcu

16.2.2015 | 11:10 | M. M.

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Krka

Novo mesto - V 14. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi RK Zelene doline Žalec in ŽRK Krka. Novomeščanke so v gosteh poskrbele za presenečenje in zmagale z rezultatom 22:31.

Kot so danes sporočili iz kluba, so domačinke v začetku prvega polčasa s hitro igro povedle za 5 golov (7:2) in upravičile vlogo favoritinj, vendar so krkašice do konca prvega dela uspele ustaviti njihove hitre protinapade in izenačiti. Novomeščanke so nato z zanesljivo igro v napadu celo povedle za dva zadetka, na polčas pa odšle z golom prednosti (14:15).

V začetku drugega polčasa so lahko gledalci še vedno spremljali razburljivo in dinamično tekmo, pa vendar krkašice svojega vodstva niso izpustile iz rok, ampak ga le zviševale. Z izjemno strelsko formo sta se pri gostjah izkazali Neža Avbelj, ki je zbrala 100-odstotni izkupiček pri sedemmetrovkah (9/9) in dodala še tri zadetke iz igre, in Nina Leskovec s 6 zadetki. Novomeščanke so si tako z borbeno igro v napadu in nekaj obrambami vratarke Karmen Korenič (10 v 2. polčasu) v 45. minuti priigrale prednost petih zadetkov. Žalčankam priključitev ni uspela in morale so priznati premoč gostjam. Tekma se je končala z 9 goli razlike v prid novomeške Krke (22:31).

Pri domačinkah je bila najbolj uspešna Jasna Turnšek, ki je dosegla 8 zadetkov. Po štiri sta dosegli Patricija Korotaj in Maruša Kompan.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK KRKA 22:31

Športna dvorana I. OŠ Žalec: Gledalcev 120, Sodnika: Košir Boris in Sintič Boris

RK Zelene doline Žalec:

Potočnik Jerneja, Danijel Maja, Majcen Sabina, Korotaj Patricija (4), Turnšek Jasna 8 (2), Okleščen Špela 3 (1), Čede Petra, Sutaj Tana, Košir Maja, Feldin Patricija 2, Pirc Anja 1, Kompan Maruša 4, Pandžič Amra, Strnad Anika.

Trener: Rantah Jernej

ŽRK Krka:

Karmen Korenič (12 obramb), Hajdinjak Tina, Prošek Eva, Leskovec Nina 6, Ražem Nina 4, Žlajpah Urška, Kramar Petra 5, Avbelj Neža 12 (9), Rudman Anja 1, Barbič Kim, Rudman Tjaša 1, Legan Katja, Veble Tjaša 2.

Trener: Salvador Kranjčič

Sedemmetrovke: Žalec 5 (3), Krka 9 (9)

Izključitve: Žalec 10min, Krka 6min

‹ nazaj

Komentarji (4)

16.2.2015OceniFAN 
Lepo, pozitivno presenečenje Krkašic. Bravo
19.2.2015OceniINFOSTAT 
Očitno je hudo, saj na INFOSTATu RZS še danes ni statistike tekme.
21.2.2015Oceniodgurc 
Bravo, to mi delaj.
25.2.2015OceniJaka 
Je res naša Podgorska ekipa tako dobra ali je bil le svetel preblisk? Bomo odgovor dobili v soboto ? V Stopiče prihaja Piran. DERBI !!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava