mladi dopisnik

Teden kulture na podružnici v Orehovici

20.2.2015 | 14:25 | Brigita Kumelj, prof.

Teden kulture na podružnici v Orehovici

Orehovica - Letošnji teden kulture, ki je potekal od 2. do 9. februarja, je imel naslov Iz naše kulturne dediščine: Bajke in povesti o Gorjancih.

Teden smo začeli s pogovorom o kulturi in kulturni dediščini. S pomočjo knjižničarke Sabine Jordan smo spoznali Janeza Trdino in njegovo delo, posebej Bajke in povesti o Gorjancih. V torek smo si v telovadnici šole ogledali animirani film Gorjanci, v katerem so na preprost in zanimiv način predstavljene nekatere bajke iz omenjene knjige. Sredi tedna sta nas obiskali kar dve vili, Anja in Andreja. Obe sta nas navduševali s petjem in plesom. Pod vodstvom Andreje Hvalec Žitnik smo se naučili ples vil in velikanov. V četrtek, dan pred obilnim sneženjem, sta nas obiskala še slikarja Simon Kajtna in Mojca Lampe Kajtna. Z navdušenjem smo prisluhnili njuni zgodbi, še z večjim navdušenjem pa smo s pomočjo njunih nasvetov slikali na lesene plošče. Nastali so zanimivi izdelki, ki si jih bodo lahko vsi ogledali na razstavi v prostorih naše šole. Teden kulture smo, kot se spodobi, zaključili z ogledom kulturne prireditve ob počastitvi Slovenskega kulturnega praznika, na kateri so nastopali tudi učenci naše šole.

Za starše in vse ostale krajane, ki jih zanima naše delo, pa pripravljamo tudi zaključek projektnega tedna – kratek kulturni program in ogled razstave likovnih del učencev naše šole.

‹ nazaj

Galerija (31)

Teden kulture 1
Teden kulture 2
Teden kulture 3
Teden kulture 4
Teden kulture 5
Teden kulture 6
Teden kulture 7
Teden kulture 8
Teden kulture 9
Teden kulture 10
Teden kulture 11
Teden kulture 12
Teden kulture 13
Teden kulture 14
Teden kulture 15
Teden kulture 16
Teden kulture 17
Teden kulture 18
Teden kulture 19
Teden kulture 20
Teden kulture 21
Teden kulture 22
Teden kulture 23
Teden kulture 24
Teden kulture 25
Teden kulture 26
Teden kulture 27
Teden kulture 28
Teden kulture 29
Teden kulture 30
Teden kulture 31

Komentarji (1)

3.3.2015Ocenidarja 
lahko bi bile vsaj malo večje slike.da vidimo za kaj se sploh gre

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava