Krko čaka v finalu Zlatorog, ne Olimpija

21.2.2015 | 08:00

Veselje Laščanov po suvereni zmagi na Ljubljančani. (Foto:Nikola Miljković/Media24)

Veselje Laščanov po suvereni zmagi na Ljubljančani. (Foto:Nikola Miljković/Media24)

Laško - Košarkarji Krke, ki so se sinoči skozi šivankino uho, potem ko je Armstead zadel štiri sekunde pred koncem srečanja s Tajfunom, uvrstili v finale, se v finalu ne bodo pomerili z Olimpijo, ampak z domačini, ki so v svoji dvorani v Laškem sinoči na drugi tekmi polfinala z 72:63 premagali Ljubljančane, ki tako prvič v finalu pokala Spar oziroma po letu 1996, ko sta se za naslov pomerila Polzela in Maribor, v pokalnem tekmovanju ne bodo videli finala.

Podobno kot prvi polfinale, ki ga je, kot rečeno, Malcolm Armstead s trojko odločil štiri sekunde pred koncem, je bil tudi drugi razburljiv in zanimiv. Union Olimpija je v prvem polčasu vodila že z 19 točkami prednosti (31:12), Zlatorog pa v drugem s 14 točkami (66:52). Zlatorog do zmage prišel z delnim izidom 54:21, oziroma je drugi polčas dobil s 45:23.

Novomeščani, ki so pokalni naslov osvojili lani, bodo v finalu igrali šele četrtič, Laščani, ki so bili uspešni leta 2004, pa osmič. Finalna tekma bo v dvorani tri lilije drevi ob 20. uri.

I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava