bela krajina

Včeraj je bil dober dan, pravijo belokranjski skavti

23.2.2015 | 11:05 | M. M., foto: Miha Ivanetič

Včeraj je bil dober dan, pravijo belokranjski skavti
Včeraj je bil dober dan, pravijo belokranjski skavti

Črnomelj - Belokranjski skavti so se včeraj zbrali na srečanju v Črnomlju in skupaj s svojimi starši, sorodniki in bivšimi skavti praznovali »dan spomina«. 22. februarja namreč skavti praznujejo dan spomina, rojstni dan skavtskega ustanovitelja Lorda Roberta Baden-Powella in njegove žene Olave. Slovenski skavti ta dan že več let praznujejo pod geslom »22. 2. bo dober dan«. Pri tem so del svetovne akcije, ki povezuje skavtinje in skavte celega sveta. Poslanstvo vsakega skavta je spreminjanje sveta na bolje, kot je to poudarjal že Baden-Powell, z mislijo: »Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli.« Skavti so prepričani, da bi bil svet boljši in pravičnejši, če bi vsakodnevno opravljali dobra dela, kot so to intenzivno počeli v zadnjem mesecu, je v sporočilu za javnost zapisal Miha Ivanetič.

V letošnjem letu Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznuje 25-letnico delovanja, zato je bil včerajšnji dan namenjen tudi praznovanju te obletnice v vseh lokalnih enotah po Sloveniji.

Belokranjski skavti so se v Črnomlju zbrali ob 8.30, po uradnem zboru je sledila igra, pri kateri so se med seboj družili skavti različnih starosti ter skupaj premagovali naloge. V sklopu igre so na liste napisali vsa dobra dela, ki so jih naredili v zadnjem mesecu. Skavti so se ob 10.30 udeležili svete maše, ki je potekala v cerkvi Svetega Petra v Črnomlju. Maše, ki so jo skavti popestrili s svojim sodelovanjem, so se udeležili tudi njihovi straši, sorodniki in nekateri bivši skavti. Po maši je sledil prižig ognja, obnovitev skavtske obljube in druženje za vse prisotne. Kljub slabemu vremenu se je dogodka udeležilo več kot 50 skavtov in okoli 80 ostalih obiskovalcev.

Včerajšnja nedelja je bila tako tudi za belokranjske skavte dober dan, saj so ugotovili, da so v zadnjem mesecu naredili veliko dobrih del. Želijo pa si, da bi svoje prizadevanje »zapustiti svet za spoznanje boljši« prenesli na čim več ljudi. »Tako bomo vsi skupaj ustvarili boljši, prijetnejši svet za nas in vse naše zanamce,« je še dodal Ivanetič v imenu vseh skavtov in skavtinj.

‹ nazaj

Galerija (11)

dan spomina01
dan spomina02
dan spomina03
dan spomina04
dan spomina05
dan spomina06
dan spomina07
dan spomina08
dan spomina09
dan spomina10
dan spomina11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava