kronika

Najprej mu je meril v glavo, potem pa ga je ustrelil v ramo

23.2.2015 | 13:05 | J. A.

Bivši fant najstarejše Fabijanove hčerke iz Dolenjih Sušic 17 je grozil vsem družinskim članom in policistoma, ustrelil pa je očeta. (Foto: J. A)

Bivši fant najstarejše Fabijanove hčerke iz Dolenjih Sušic 17 je grozil vsem družinskim članom in policistoma, ustrelil pa je očeta. (Foto: J. A)

Dolenje Sušice, Novo mesto - Poročali smo že o petkovem poskusu uboja v Dolenjih Sušicah pri Dolenjskih Toplicah, zdaj pa smo o tem dogodku dobili še sporočilo za javnost s PU Novo mesto. Po obvestilu, da naj bi bilo v Dolenjih Sušicah slišati streljanje, sta se tja takoj odpravila policista Policijske postaje Dolenjske Toplice, ki sta v bližini opravljala naloge.

"Policista sta ob prihodu na dvorišče stanovanjske hiše slišala dva strela, ki sta odjeknila v notranjosti hiše. Iz hiše sta pritekli oškodovanki in klicali na pomoč, saj naj bi storilec ustrelil enega od družinskih članov, drugim pa grozil, da jih bo ubil. Policista sta takoj vstopila v hišo, kjer je na hodniku stal storilec in s pištolo meril v policista. Policista sta mu ukazala, naj odloži orožje, vendar njunih ukazov ni upošteval. Ena od žrtev je storilca uspela odriniti, takrat pa sta policista zoper nasilneža uporabila telesno silo, ga obvladala in mu odvzela orožje. Osumljenec je policistu grozil, da ga bo ubil," je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali najdene sledi in zbrali obvestila, včeraj so 31-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje. 31-letnik je utemeljeno osumljen storitve štirih kaznivih dejanj: poskusa uboja, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva,  povzročitve splošne nevarnosti in napada na uradno osebo.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec že nekaj ur pred tem v Dolenjskih Toplicah s pištolo streljal v zrak, ob prihodu v stanovanjsko hišo, kjer živi njegova nekdanja partnerka, pa je z orožjem grozil vsem družinskim članom in jim s pištolo meril v različne dele telesa.

"V prostoru je izstrelil sedem nabojev. 44-letnemu moškemu je pištolo najprej nastavil na glavo in ga potem iz neposredne bližine ustrelil v ramo. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici in ni v smrtni nevarnosti."

V soboto so kriminalisti z odredbo sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca, našli in zasegli so več nabojev in detonatorje eksplozivnih sredstev.

Policisti in kriminalisti so 31-letnega nasilneža v preteklosti že obravnavali zaradi storitve več kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnim poškodb, grožnje in izsiljevanja.

Iz zelo zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi bil storilec Tomaž Simonič iz okolice Črnomlja, tekmovalec v borilnih veščinah in nekdanji pripadnik Slovenske vojske, ki ga je najstarejša Fabijanova hčerka nekaj dni prej zapustila.

Zvočni zapisi

Alenka Drenik s PU Novo mesto o osumljencu poskusa uboja v Dolenjih Sušicah

‹ nazaj

Komentarji (14)

23.2.2015–3 (0) (3)Oceniopazovalec 
Ve se zakaj punca zapusti fanta največkrat, ko dobi boljšega. Nikoli ni za to kriv bodoči tast. Če je punca za stvar nobena sila na svetu ne more preprečiti zvezo.
23.2.2015Ocenitinccek 
norci, kaj češ....
23.2.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Moraš imeti resne mentalne težave, da ker te punca ne mara fizično grozit in obračunavat s komerkoli. Moraš imeti res nizko samopodobo in samospoštovanje in biti nestabilna osebnost.
23.2.2015 6 (6) (0)Ocenimiro 
Bravo policistoma.Vsaka čast da vama je uspelo na takšen način rešiti tvegano zadevo.Bravo.
23.2.2015 6 (10) (4)Ocenitinccek 
lep primer, kako se policisti pri nas ne upajo uporabiti, nekaj kar jim dopušča zakon. v ameriki če držiš v roki pištolo in jo ne odvržeš ko se prikaže policija, si ziher prerešetan iz strani policistov. kar je tudi vsaj po mojem mnenju pravilno.
23.2.2015 6 (6) (0)OceniBralec 
Bravo pollcija; kaj bo pa sodstvo naredilo je pa že druga zgodba:(
23.2.2015 2 (2) (0)Oceniborec 
Kakšen tekmovalec v borilnih veščinah je to,da mora z pištolo reševat svoje mentalne probleme ?
23.2.2015 1 (1) (0)Ocenipripomba 
slab, seveda !
23.2.2015 2 (2) (0)Ocenidioklecian 
"tinccek" pri nas bo pa spoznan za trenutno neprištevnega, čeprav je že večkrat zganjal kozlarije. Potem bo pa hudo, ko pride ven in za sabo pusti trupla.
23.2.2015—   (1) (1)OceniTito 
V mojem sistemu,bi si zapomnil,kdaj je na koga streljal.Ven iz čuze bi prišel ko cukrček,pa nikomur nebi govoril,kako mu je bilo v zaporu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava