posavje

Predavanja o zdravju v krški knjižnici

24.2.2015 | 18:00 | R. Ž.

Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško

Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško

Krško - V Valvasorjevi knjižnici v Krškem so v sklopu praznovanj ob 50-letnici delovanja te ustanove odprli tako imenovano dnevno sobo. Gre za prostor, ki je namenjen druženju uporabnikov in prireditveni dejavnosti. Prostor, kot sporočajo iz knjižnice, je že zaživel, saj so do sedaj obiskovalci lahko prisluhnili zdravstvenim predavanjem, ki jih v knjižnici oblikujejo v sodelovanju s krškim zdravstvenim domom.

Diplomirana medicinska sestra Vlasta Curhalek je obiskovalce seznanila s številnimi zanimivostmi o holesterolu in o krvnem tlaku. Med drugim je poudarila, da je pomembno predvsem zmerno uživanje hrane, ki vključuje dovolj sadja in zelenjave, posebno pozornost je potrebno nameniti tudi maščobam, ki jih uživamo, vključevati dovolj gibanja v vsakdanjik in izogibanje stresu. Zaskrbljujoče pa je, kot je še izpostavila Curhalekova v predavanju o holesterolu, da se s to težavo spopadajo tudi otroci. Ob koncu predavanj je obiskovalcem izmerila raven holesterola v krvi in krvni tlak, knjižničarke pa so razstavile knjige o obravnavanih temah.

Še eno tovrstno predavanje je bilo tudi danes dopoldne, ko so se zbrani seznanili s pomenom telesne aktivnosti za zdravje.

‹ nazaj

Galerija (7)

PREDAVANJE 2
PREDAVANJE 3
PREDAVANJE 4
PREDAVANJE 5
PREDAVANJE 6
PREDAVANJE 7
PREDAVANJE

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava