kronika

Številni (spet) vozili pijani, napihal tudi inštruktor avtošole

24.2.2015 | 11:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so minuli konec tedna preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil na območju Novega mesta in Posavja. Na območju Krškega in Brežic so ustavili štiri voznike, ki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,61 in 0,95 miligrama alkohola, danes poročajo s PU Novo mesto.

Pijan trčil v avtomobil

V okolici Šmarjete so v noči na soboto obravnavali prometno nesrečo. Ugotovili so, da je voznik avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil oškodovanca. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligrama alkohola.

Napihal tudi inštruktor

V petek, nekaj pred 13. uro, so policisti Postaje prometne policije Novo mesto opravljali kontrolo prometa na avtocesti in ustavili voznika šole vožnje, ki je usposabljal kandidata za voznika motornih vozil. Policisti so inštruktorju in kandidatu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri inštruktorju so ugotovili prisotnost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Vozili brez vozniške, ostali brez avtomobila

V zadnjih dneh so policisti na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine zasegli vozila devetim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Zaradi kršitev so jim izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Brez vozniške in še pijani

V Dolenji Nemški vasi so ustavili 35-letnega voznika avtomobila Mercedes benz vito. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Novomeški policisti so bili obveščeni še o nevarni vožnji voznika avtomobila Renualt megane scenic, ki naj bi vozil pod vplivom alkohola in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so 44-lenega kršitelja izsledili in ustavili. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil opravljanje preizkusa alkoholiziranosti, zato so mu odredili strokovni pregled. Brežiški policisti so pri Bizeljskem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila Volkswagen golf. Kršitelj, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligrama alkohola. V Krškem so policisti ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila Audi A4. Ob preverjanju v evidencah so ugotovili, da se mu izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Pri kraju Puščava so trebanjski policisti ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem Tomos APN 6. 26-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligrama alkohola.

15-letnik s serijo prekrškov

Črnomaljski policisti so včeraj popoldan v Semiču ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal s ceste in skušal peš pobegniti. Policisti so ga izsledili in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da gre za 15-letnega kršitelja, ki (seveda) nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, neizpraven in poškodovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom in v vozilu ni imel ustrezne obvezne opreme. V Sovinku so kontrolirali 20-letnega voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Kršitelj, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, je vozil neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Odnesli 100 kg suhomesnatih dobrot

V Škocjanu je v zadnjih dveh dneh nekdo skozi odprto podstrešno okno vstopil v stanovanjsko hišo in ukradel okoli 100 kilogramov suhomesnatih izdelkov. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.2.2015OceniMatija 
Ja, očitno je bilo veliko krofov z marmelado in rumom, da so napihali.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava