kronika

Delo: Sojenje za grozljivo smrt se vrača na začetek

25.2.2015 | 10:15 | M. M.

Tragičen dogodek se je zgodil pred tremi leti na bencinski črpalki v Kočevju. (Foto: M.G., arhiv DL)

Tragičen dogodek se je zgodil pred tremi leti na bencinski črpalki v Kočevju. (Foto: M.G., arhiv DL)

Ljubljana, Kočevje - Po poročanju Dela je sedmerica obtoženih za krut napad in smrt 39-letnega Borisa Zupanca konec februarja 2012 na kočevski bencinski črpalki znova na prostosti, za zapahi so ostali le tisti, ki so v zaporu še zaradi kakšnih drugih kaznivih dejanj.

Sprva je prvostopenjsko sodišče izreklo visoke zaporne kazni za 35-letnega Dušana Hudoroviča, 34-letnega Alija Hodžaja, 30-letnega Cvetana Brajdiča, 31-letnega Gordana Hodžaja, 26-letno Samanto Brajdič in 23-letnega Dejana Novaka, ki so skupaj dobili kar 138 let zapora, nakar je višje sodišče pri večini domnevnih napadalcev kazen močno zmanjšalo oz. prepolovilo, poroča Delo, Brajdičevo in Novaka pa celo oprostilo.

Vrhovni sodniki so šli še korak dlje in pravnomočno sodbo razveljavili. Sledilo bo novo sojenje vsem obtožencem. »Sodišče bo moralo v ponovljenem postopku upoštevati, da sodba v novem sojenju za obtožence ne sme biti manj ugodna kakor razveljavljena. To v konkretni zadevi pomeni, da izrek sodbe v novem sojenju za obtožence ne bo smel biti strožji, kot je razveljavljeni izrek drugostopenjske sodbe,« je sklep vrhovnega sodišča povzelo Delo.

‹ nazaj

Komentarji (4)

25.2.2015 5 (5) (0)OceniJan 
To je pa naše nesposobno sodstvo oz. tožilstvo. Važno da ostale vedno znajo oglobit če 3km/h na uro prehitro vozimo, vse ostalo je za njih očitno preveč zahtevno.
25.2.2015 2 (4) (2)Oceniney 
Zato pa odbor 2014 pred sodiščem v Ljubljani vsako sredo sedaj protestira- KER SO NAŠI SODNIKI ZA EN KLINC-Treba met pravične sodnike in bolj PRAVIČNO ZAKONODAJO. Že Jelinčič je pred leti govoril, da so pri nas kriminalci nagrajeni, poštenjaki pa kaznovani. FUUUJ!
25.2.2015 2 (4) (2)Oceniney 
Treba je podpret odbor 2014 ,ki vsako sredo pred sodiščem v Lj. protestira ravno zaradi nepravičnih sodnikov.ZA PRAVICO IN PRAVIČNO DRŽAVO!
25.2.2015–2 (1) (3)Ocenikritičen 
Odbor ima svoje nazore, odbor poskuša izsiljevati naše sodstvo, ki je resda v k*****.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava