bela krajina

Tudi v Črnomlju zasedal otroški parlament

25.2.2015 | 16:40 | M. M., foto: občina Črnomelj

Tudi v Črnomlju zasedal otroški parlament
Tudi v Črnomlju zasedal otroški parlament

Črnomelj - V sejni sobi občine je danes zasedal otroški parlament osnovnih šol z območja črnomaljske občine. Šole je zastopalo 14 učenk in učencev, spremljalo jih je pet mentorjev ter dve predstavnici Društva prijateljev mladine Črnomelj.

Pogovor je bil letos namenjen temi »Izobraževanje in poklicna orientacija«, saj so v preteklosti na enem od parlamentov otroci izrazili zaskrbljenost, ker jim poklici v šolah niso dovolj dobro predstavljeni, a se o tem želijo pogovarjati ter izvedeti več o možnostih izobraževanja in zaposlovanja.

Županja Mojca Čemas Stjepanovič je po uvodnem pozdravu izrazila zadovoljstvo, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti in možnostih nadaljnjega izobraževanja ter pohvalila njihovo angažiranost za konstruktivno razpravo.

Naloga parlamenta je bila tudi izglasovati predstavnike, ki bodo zastopali osnovne šole iz območja občine Črnomelj na regijskem otroškem parlamentu, ki bo 12. marca v Novem mestu. Izbrali so Andreja Zupančiča (OŠ Mirana Jarca Črnomelj, mentor Darjan Grudnik, Veroniko Plut in Miho Babiča (oba OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, mentorica Anita Vrtin), so sporočili iz črnomaljske občine.

Kot smo poročali, je včeraj zasedal tudi novomeški občinski parlament, sicer pa se bodo podobni dogodki v teh dneh zvrstili tudi po drugih občinah.

‹ nazaj

Galerija (7)

cr-002
cr-003
cr-004
cr-005
cr-006
cr-007
cr-008

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava