kronika

Danes brez elektrike; vodo prekuhavajte

26.2.2015 | 07:05 | M. K.

Danes brez elektrike; vodo prekuhavajte
Danes brez elektrike; vodo prekuhavajte

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 10.00 do 11.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠKRJANČE.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DRUŽINSKA VAS 2 in TP KAVCE.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne na področju nadzorništva Sevnice med 8.00 in 10.00 uro na območju TP Telčice, med 7.30 in 10.30 uro na območju TP Gračka gora ter med 11.00 in 14.00 uro na območju TP Krajna brda 2; na področju nadzorništva Brežice med 9.00 in 12.00 uro na območju TP Sveti Janez; na področju nadzorništva Krško mesto med 7.30 in 8.00 uro in med 13.30 in 14.00 uro na območju TP Savinek, Zavode, Stari Grad Bočje in Slivje Ribogojnica.

Vodo morajo prekuhavati tudi Kostanjevičani

Potem, ko je že Komunala Novo mesto obvestila vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Novo mesto – Jezero in vodovodnega sistema Stopiče, da je zaradi povišane motnosti potrebno vodo pred uporabo prekuhati, so podobno navodilo izdali tudi za območje Kostanjevice.

Kostak d.d. tako obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kostanjevica na Krki, da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povečane motnosti prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju vode: voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja naj voda ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo). Ker je prekuhana voda manj prijetnega okusa, za pitje priporočajo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi. (Vir: povzeto po navodilih NIJZ)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava