kronika

Slovak goljufal po slovenskih trgovinah, poziv oškodovancem

26.2.2015 | 08:00 | M. K.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Krškem privedli osumljenca najmanj 22-ih kaznivih dejanj goljufije. Preiskovalni sodnik je za 43-letnega državljana Slovaške odredil pripor.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da gre za serijskega goljufa, ki je izvrševal kazniva dejanja v Sloveniji in v nekaterih drugih državah Evropske unije. Na območju Slovenije je najpogosteje ogoljufal osebje v trgovinah, prodajalnah bencinskih servisov in poštah.

Kako? Kupoval je izdelke manjših vrednosti in ob plačilu prodajalcu izročil bankovec za 100, 200 ali 500 evrov. Ob vračilu ostanka denarja je zahteval menjavo bankovcev manjših vrednosti za bankovce večje vrednosti, v pogovoru prodajalca zamotil in ga ob večkratnem štetju denarja prevaral, da mu je ta vrnil preveč denarja. V posameznih primerih si je pridobil od 100 do 400 evrov protipravne premoženjske koristi. 22 oškodovancev je ogoljufal za več kot 3.200 evrov. Kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni z osebjem govoril v nemškem in angleškem jeziku, prevažal pa se je z osebnim avtomobilom Audi A6, črne barve, slovaških registrskih tablic. 43-letnega osumljenca so novomeški kriminalisti v sodelovanju z ljubljanskimi policisti izsledili in prijeli na Vrhniki, le dve uri po tem, ko je zakrivil goljufijo na območju Laškega.

Kriminalisti ocenjujejo, da je osumljenec na območju Slovenije storil še več tovrstnih goljufij. Morebitne oškodovance prosijo, da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na številko 113.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava