dolenjska

Proračun sprejeli s petimi glasovi

27.2.2015 | 12:25 | M. Ž.

Straški svetniki (Foto: M. Ž.)

Straški svetniki (Foto: M. Ž.)

Straški župan Dušan Krštinc in v.d. direktorica občinske uprave Tea Urbančič Kavšček. 

Straški župan Dušan Krštinc in v.d. direktorica občinske uprave Tea Urbančič Kavšček. 

Straža - Straški svetniki so na včerajšnji seji s petimi glasovi za in nobenim proti potrdili letošnji proračun, se pa je glasovanja vzdržalo šest svetnikov - Borut Likar, Dušan Dular, Mateja Merlin, Lidija Plut (vsi LKOS), Janez Jerič (Straža za vse) in Andrej Radešček (Združena levica – DSD). Hkrati je občinski svet predlagal županu, da po sprejetju strategije razvoja občine Straža pripravi tudi rebalans proračuna, ki bo usklajen z omenjeno strategijo.

Predlog proračuna je župan Dušan Krštinc neformalno usklajeval s svetniki pred prvo in drugo obravnavo, bil je v 14-dnevni javni razpravi, občanom pa ga je predstavil na tudi devetih zborih vaščanov. V času javne razprave v roku po besedah župana ni prispelo nobenih predlogov za spremembo, eno pobudo za nakup dveh zemljišč v Vavti vasi je sicer podala svetnica Lidija Plut, vendar, kot je pojasnil župan, prepozno, jo bo pa upošteval, ko bodo za to izpolnjeni zakonski pogoji. Prav tako ni bilo do druge obravnave vloženega nobenega amandmaja.

Proračun straške občine je v primerjavi s prvo obravnavo doživel majhne spremembe, prihodki tako znašajo 4,2 milijona evrov, odhodki pa nekaj manj kot 4,5 milijona evrov, pri čemer načrtujejo zadolževanje za 290 tisoč evrov. Za naložbe so namenili nekaj več denarja kot v predlogu proračuna v prvi obravnavi, in sicer dobra 2 milijona 450 tisoč evrov, povečanje pa gre predvsem na račun uvrstitve nove postavke za posodobitev in nadgradnjo čistilne naprave. Sicer so med naložbami projekti, za katere pričakujejo sofinanciranje države ali Evropske unije, in nekaj manjših investicijskih del.

Straški svetniki so s petimi glasovi za in tremi proti potrdili poslovni plan Komunale Novo mesti za letos, v prvi obravnavi odlok o ravnanju z zapuščenimi in nepravilno parkiranimi vozili v občini, ki bo do drugega branja deležen nekaj dopolnitev, se seznanili z delom skupne občinske uprave – medobčinskega inšpektorata in redarstva štirih občin in sprejeli sklep o začetku priprav in dopolnitev občinskega prostorskega načrta.

‹ nazaj

Galerija (8)

seja straza01
seja straza02
seja straza03
seja straza04
seja straza05
seja straza08
seja straza09
seja straza12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava