posavje

Tudi sevniški vrtci čakajo novo generacijo otrok

27.2.2015 | 15:30 | R. Ž.

Fotografija je simbolična. (Foto: P. P., arhiv DL)

Fotografija je simbolična. (Foto: P. P., arhiv DL)

Sevnica - Občina Sevnica skupaj z Vrtcem Ciciban Sevnica, vrtcema pri šolah v Krmelju in Šentjanžu ter enoto blanškega vrtca, objavlja razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtcev na območju občine Sevnica za šolsko leto 2015/2016.

Vrtci bodo, kot sporočajo s sevniške občine, izvajali dnevne programe od 6 do 9 ur, in sicer za otroke prvega starostnega obdobja v starosti od dopolnjenega 11. meseca do 3 let in za otroke drugega starostnega obdobja od 3. leta do vstopa v šolo. V primeru zadostnega števila prijav bodo vrtci izvajali tudi poldnevni program, v dopoldanskem času od 4 do 6 ur. Namenjen bo otrokom od prvega leta starosti oziroma najmanj 11 mesecev, do vstopa v šolo. Program bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.

Pripravljalci razpisa opozarjajo, da je enotni obrazec, ki ga starši dobijo v vrtcu, osnovni šoli ali na spletni strani vrtca, šole oziroma občine, potrebno osebno ali po pošti oddati v želeni vrtec od 2. do 23. marca 2015. Vrtec lahko sprejme otroke, ki izpolnjujejo pogoje za vpis: starost najmanj enajst mesecev in prenehanje pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela.

V vrtcih bodo sprejemali vloge za vključitev otrok v šolskem letu 2015/2016 za vključitev od 1. 9. 2015 dalje. Izpolnjeno vlogo oddajte tudi starši otrok, ki bodo pogoje za vključitev izpolnjevali šele med šolskim letom. Na podlagi števila prijav za vpis otroka v vrtec, izpolnjevanja pogojev za vpis ter kapacitet posameznih vrtcev bodo vrtci oblikovali oddelke za novo šolsko leto. O sprejemu otrok novincev v posamezen vrtec bodo starši oziroma zakoniti zastopniki s strani vrtcev pisno obveščeni. Starši otrok, ki kljub oddani vlogi v šolskem letu 2014/2015 niso bili sprejeti v vrtec ali pa so vključitev zavrnili, morajo vlogo podati ponovno.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava