dolenjska

Košale o apiterapiji – naš med je res zdrav!

1.3.2015 | 10:00 | L. Markelj, foto: DPŽD Bela Cerkev

Košale o apiterapiji – naš med je res zdrav!

Bela Cerkev - V Društvu podeželskih žena in deklet Bela Cerkev vse leto pripravljajo tudi različna predavanja. V goste radi povabijo zanimive goste, ki njihove poslušalce izobražujejo, poučujejo, dajejo nasvete itd. Zelo so dobrodošli zlasti tisti z medicinskega področja, saj je zdravje naša največja dobrina in vse bolj se zavedamo, da moramo zanj v prvi vrsti največ narediti sami.

Roman Košale.

Roman Košale.

Ker je tu obdobje virusov in gripe, je društvo te dni povabilo na aktualno predavanje o apiterapiji. Zbranim je v kulturnem domu spregovoril domačin, čebelar Roman Košale iz Šmarjeških Toplic. Že vrsto let se namreč ukvarja s čebelarstvom, je tudi predsednik Čebelarskega društva Šmarjeta – Škocjan.

Košale je spregovoril o apiterapiji, predstavil pa je tudi čebelje produkte, ki so zelo pomembni za ohranitev zdravja. Med drugim je izpostavil pomen ameriškega slamnika z medom, ki zelo dobro vpliva na grlo, ter rdečo peso z medom, ki pomaga k boljšemu imunskemu sistem. V njihovem čebelarstvu vse dela z domačim medom in domačimi zelišči. Košaletove izdelke so obiskovalci lahko tudi poskusili ter si jih nabavili za domov.

Košale meni, da se kljub promociji medu ljudje še premalo zavedajo, kako zdrav je med in da takega medu, kot je v Sloveniji, v svetu ni.

‹ nazaj

Galerija (12)

APITERAPIJA001
APITERAPIJA002
APITERAPIJA003
APITERAPIJA004
APITERAPIJA005
APITERAPIJA006
APITERAPIJA007
APITERAPIJA008
APITERAPIJA009
APITERAPIJA010
APITERAPIJA011
APITERAPIJA012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava