dolenjska

Razkrili plače občinskih uslužbencev

2.3.2015 | 07:20 | B. B.

Razkrili plače občinskih uslužbencev

Novo mesto - Na pobudo občinskega svetnika Uroša Lubeja (Solidarnost) je novomeška občina na svoji spletni strani objavila podatke o plačah vseh zaposlenih v občinski upravi. Najvišja je seveda plača župana, ki je razvrščen v 55. plačilni razred, za kar mu pripada 3.537 evrov bruto plače.

Nad 3.000 evrov bruto plače ima na občini še v.d. direktorica, ki je razvrščena v 52. plačilni razred (3.159 evrov), od 87 uslužbencev, kolikor jih je bilo konec lanskega leta zaposleno v občinski upravi, pa je v 46. ali višji razred razvrščenih še 17 oseb z bruto plačo, višjo od 2.500 evrov.

V 46. plačilni razred (2.516 evrov bruto) je tako uvrščenih 12 delovnih mest oz. uslužbencev, in sicer:
- vodja kabineta župana,
- podsekretarka za občinski svet,
- vodja oddelka za kadrovske zadeve,
- vodja oddelka za informatiko,
- vodja urada za finance in računovodstvo,
- vodja urada za davke,
- podsekretarka za šolstvo in izobraževanje,
- vodja urada za kulturo, zdravstvo in socialo,
- podsekretarka za kulturno politiko in protokol,
- vodja urada za razvoj in investicije,
- podsekretarka za pravne zadeve za področje premoženja
- vodja občinskega inšpektorata.

V 48. plačilnem razredu (2.715 evrov bruto)  je ena uslužbenka, in sicer vodja urada za premoženjske zadeve in kmetijstvo.

V 49. plačilnem razredu (2.821 evrov bruto) so trije uslužbenci, in sicer:
- sekretarka za splošne zadeve,
- vodja urada za prostor
- sekretar za promet.

V 50. plačilnem razredu (2.929 evrov bruto) je en uslužbenec, in sicer vodja urada za gospodarske javne službe, okolje in promet.

"Preglednost povečuje učinkovitost"

"Dokler ne bo zagnan projekt supervizor, bomo v Solidarnosti Novo mesto z uporabo inštituta svetniških vprašanj povečevali transparentnost poslovanja Mestne občine Novo mesto in celotne občinske sfere. Ne gre za to, da bi pribijali na križ zaposlene, ampak tovrstna politika temelji na prepričanju, da preglednost povečuje strokovnost in učinkovitost delovanja javne sfere. Župan Macedoni in občinska uprava je do sedaj korektno in brez kakršnega koli zavlačevanja celovito odgovorila na vsa naša vprašanja. Na tej točki so naši pogledi z županom usklajeni," je objavo podatkov komentiral Lubej.

‹ nazaj

Komentarji (15)

2.3.2015Ocenipomlad 
Pozdravljam objavo plačilne liste zaposlenih na občini. Zanima me ali so to začetni plačilni razredi ali so že upoštevana napredovanja oz. dejanska plača.
2.3.2015Ocenimarjanca 
Mene pa zanima, koliko so dobili v letu 2014 uspešnosti - kakršne koli. Naj objavijo še ta podatek in katera zakonodaja jim to omogoča.
2.3.2015OceniJan 
Naj dajo to kar lepo recimo za zadnjih 15 let, pa zraven še vsakič podatek o proračunskem primanjkljaju.
2.3.2015Ocenisonce 
Super za objavo. Se splača delati na občini, saj dobivajo dokaj visoke plače. Objaviti bi bilo potrebno tudi plače, ki pa sploh niso usklajene z plačilno lestvico v javni upravi npr. Agencija za šport NM, KC Janeza Trdina, Gasilska zveza Novo mesto, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela in podobne. tukaj bi se odkrile marsikatere napravilnosti in neupoštevanja zakonodaje. Da ne govorimo o dodatkih o uspešnosti, ker to lahko prikažejo in goljufajo na tak način. Delavcem pa izplačujejo bajne dodatke.
2.3.2015OceniJan 
Delavcem najbrž ne, vodstvu pa sigurno.
2.3.2015Ocenistane 
jebeš ti državo, ki ne more svojih uslužbencev bolje plačati. s tako plačo je župan skoraj prisiljen, da se korumpira.
2.3.2015OceniPita 
Raje bi se nekdo ukvarjal s tem, če se kaj dela in če se dela dovolj in smiselne reči ... Me prav malo zanima, kakšne plače imajo, važno da delajo vse, kar je treba in še kaj več. Če dobro delajo, naj imajo plače. Delo pa je odvisno od šefov in šefičev. Z občinsko politiko vred. Ponavadi tu tiči problem, ne pa v delavnih v upravi in njihovih plačah. Zato naj se ti raje pogledajo v ogledalo in kaj pametnega delajo ... Tole s plačami je predvsem zrnje za nas rajo ...
2.3.2015Ocenistane 
kar sem imel jaz opravka z javno upravo, moram priznati, da so zelo profesionalni, ažurni in dobro organizirani. Tudi zelo prijazni so. Mislim, da po svojih sposobnostih presegajo zaposlene v gospodarstvu. Če bi imeli boljše gospodarstvo in predvsem večje, bi tako učinkovita javna uprava šele priošla do izraza. To govorim o upravnih enotah. Na občinah je pa groza. itak je vse delo podvojeno glede na upravne enote. najprej upravne enote stvar spravijo v red, nato pa morajo nesti na občino, da kao oni to potrdijo. Na občinah so pa itak zaposleni samo družinski člani in žlahta. Na naši občini imam občutek, da so tam zaposlene samo cerkvene pevke in pa žlahta od župana.
2.3.2015Ocenijoža 
No, sedaj vidite da na ZARJI niso tako visoke plače......
2.3.2015Oceninakovalo  
in tukaj je primerjava z tistimi kateri zagotavljajo denar za te brihtneže na občinah oz KOMPLETNO Javno Upravo http://www.uradni-list.si/1/content?id=113563 ............ !!!????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava